čtvrtek 31. března 2016

Tip na výlet: ZOO Tábor & rozhledna Hýlačka


Na Velký pátek jsme při pobytu u našich navštívili ZOO Tábor a jeho povedenou velikonoční akci, kdy bylo po celém ZOO poschováváno 100 ks nabarvených vajíček, které děti hledaly a poté si je mohly vyměnit za sladkou odměnu. Také se mohly naučit plést pomlázku. Já si dokonce zkusila "flusat uspávací střelu flusačkou". Zkusit si to mohly i větší děti (mladší to bohužel neufoukly). To bylo skvělý a hrozně jednoduchý. 







Ze ZOO jsem měla dřív smíšené pocity, protože bylo na čas uzavřené a kolovaly o něm a jeho majiteli různé zvěsti. Nyní má ale již nového majitele a celá jeho koncepce se ubírá správným směrem. ZOO je k mému překvapení docela veliké a navíc je tam ještě hodně prostoru pro další výběhy, tj. další zvířata. 



V ZOO Tábor si můžete prohlédnout celou řadu zvířat. Od těch domácích jako slepice, ovce, kozy, krávy, kachny přes vlky, sovy, surikaty, opičky, papoušky, lamu, až po tygra, lva, pumu, medvědy a zubra. Celý seznam zvířat ZDE. Třeba medvědi mají poměrně velkorysý a pěkně řešený výběh.





u medvědů je malá rozhledna nebo takový altánek, aby na ně bylo vidět i trochu z výšky

V areálu je také velká restaurace, kde si můžete v klidu posedět a dát si něco dobrého. ZOO také disponuje hezkým dětským hřištěm a dalšími volnými plochami, kde se mohou děti vyřádit. Ve stánku u vstupu se dá zakoupit krmení pro zvířata nebo třeba turistické známky, magnetky, samolepky nebo plyšáky. My si koupili známku a nějaké magnetky. 



Bobík si vyměňuje vajíčko za lízátko:)



ZOO se nachází v části Tábora zvané Větrovy, a to přímo za obydlenou částí, vedle lesa. Místní bohužel stále bojují za to, aby se ZOO zrušilo a jim tam nejezdilo tolik návštěvních aut a autobusů, ale já doufám, že se tak nestane, i když jejich rozhořčení samozřejmě částečně chápu. 

Cestou ze ZOO se navíc můžete podívat na táborskou rozhlednu Hýlačka, která je bezprostředně vedle a od roku 2015 je nově zrekonstruovaná. My už jsme ji nestihli, ale příští měsíc ji máme v plánu.


zdroj
Tak až budete mít cestu kolem, určitě neváhejte ZOO Tábor i rozhlednu navštívit !

9 komentářů:

  1. Díky, vyčkávali jsme, ale teď se tam určitě zastavíme, máme to kousek! 👍

    OdpovědětVymazat
  2. Díky, vyčkávali jsme, ale teď se tam určitě zastavíme, máme to kousek! 👍

    OdpovědětVymazat
  3. ZOO je vzdy vyborny napad pre deti. A tie poskryvane vajicka perfektny napad. Ten klokan na obrazku bol biely-albin?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zitka, jsem ráda, že Filip viz. níže odpověděl za mě a já to nemusela hledat:) Ale je fakt, že ZOO je vděčné pro děti, i když náš Bobík se těch velkých zvířat ještě bál:)

      Vymazat
  4. Ano, opravdu je ten klokan bílý (což krásně vyniklo třeba na sněhu;). U nás v zoo máme albinotického klokana rudokrkého. Budeme rádi, když se nejen na něj přijdete podívat. A Petře děkujeme za milou zmínku. Jsme rádi, že se vám u nás líbilo. Budeme rádi, když se opět stavíte. Filip Sušanka, ZOO Tábor

    OdpovědětVymazat
  5. Na hýlačce jsme s bývalý přítelem byli , ještě než vyhořela, moooc krásný rozhled a do ZOO jezdíme s našimi klienty, krásný výlet. Přeju vlídné dny. :-D

    OdpovědětVymazat
  6. Co je uspávací flusačka? :) Kohos tím uspala? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To byla nějaká imitace uspávací střely (nebo jak se tomu říká). Střílelo se do terče, kam jinam:) I když samozřejmě, pár adeptů na uspání bych měla:)))

      Vymazat