pondělí 18. července 2016

Hrnky a talíře


Před nedávnem se u nás v obci opět konala burza. Akce vše za 5 Kč. Já si tentokrát odnesla hlavně hrníčky a také dva krásné servírovací talíře. Moje čistě bílé hrnky mi poslední dobou začaly ubývat (tím, jak mám tendenci využívat každé místečko myčky a tím mi pak čas od času vznikají oťuky), a tak jsem byla ráda, že jsem tyhle krasavce našla.  




Tenhle kytičkatý, modrý a růžový, je teď můj nejoblíbenější na kafe. Velké či malé.



Mám trochu slabost pro servírovací talíře nebo podnosy. A tak jsem tam tyhle dva nemoha nechat, to chápete, že? Jeden z talířů je navíc s motivem pomněnek, se kterými mám čajový i kávový servis, takže z něj jsem měla radost obrovskou. Tenhle dekor se tehdy zkrátka povedl. 




Nakupujete také někdy porcelán po bazarech či anticích?

9 komentářů:

  1. Krásné - hlavně ten hrníček s chrpami. Také nakupuji veteše, já ale většinou vše na aukčních portálech. Měj se hezky Ivana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, ten je krásnej:) Na aukčních portálech kupuji také, je tam velký výběr. ALe antiky a bazary (kamenné obchody), ty mají své nezaměnitelné kouzlo. Tam jsem ve svém živlu...

      Vymazat
  2. Samé krásné kousky. Ten vzor pomněnek se opravdu povedl, taky ho mám ráda :-)
    Měla jsem před lety takové "babičkovské" období, nakupovala jsem tenhle porcelán. Hlavně na aukru. Něco z toho jsem už i poslala dál, ale pár kousků si schovávám. Pak taky ty opravdu od mojí babičky, i když to teď úplně nepoužívám, tak to nikam dál nepošlu, to si schovávám. A od kamarádů jsem dostala takovou retro kávovou sadu, není kompletní, není babičkovská, ale tu zase používám teď. Takže jo, nakupuju i po bazarech a anticích, když na něco pěkného narazím. Třeba staré andělské zvonění a tak :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se ty období střídají. Před lety jsem také měla "babičkovské období", teď se mi zase líbí industriální věci, ale ráda kombinuji zdánlivě nekombinovatelné. Kupuji také na aukrech a různých "bazoších". Ale jak jsem psala výše, kamenné antiky mají své velké kouzlo (prohrabovat se tam a hledat poklady).

      Vymazat
  3. Krásné úlovky. Bucláček s chrpami ovšem nemá chybu. Hezké dny. M.

    OdpovědětVymazat
  4. Jo, jo, jo :-). Porcelánový úlovek na blešáku vždy potěší, rozumím Vám.

    Před dvěma týdny jsem ulovila čajovou konvici a tři šálky s podšálky Rosenthal suma sumárum za veselých 50,- korun :-). Včera osm (stejných) dezertních talířků s kytičkami a nádhernou mléčenku. Vše taktéž za 50,-.

    Akorát jsem na botaniku pes, tak jsem musela rolovat zpět, protože se mi nevybavovalo, že bych viděla chrpový hrneček :-D.

    Nicméně, mne zajímá ten bílý s modrým dekorem, na první fotce dole uprostřed. Můžete se, prosím, mrknout, má-li zespodu výrobce - a jakého?

    Děkuji a přeji hezký den :-). L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, čajové konvice, ty bych mohla kupovat pořád, ale nemám k nim moc využití. Používám je spíš jen pro návštěvy :( ALe jsou krásné i jako "obal" na květináč (akorát na to mi je jich líto, i když v nich květiny vypadají nádherně). Na modrý se vám kouknu ve středu či čtvrtek, až dorazím z dovolené a dám vědět. P.

      Vymazat
    2. Tak je to porcelan z Dubí (korunka + pismeno D).

      Vymazat