pondělí 5. prosince 2016

Vánoční okenní


Od minulého týdne máme Vánoce i na oknech. Ty jsem také konečně o víkendu umyla. Do skleněné mísy, která je vnitřek jedné starožitné tepané mísy, jsem dala mech, na něj šišky a nějaké drobnosti a bylo hotovo. K tomu svícen z odřezku ze špalku, ze kterého jsem dělala adventní svícen. Ten mi manžel zkracoval a napadlo ho pak udělat otvor i do tohoto odřezku. Šikula to je. 






Jenže co se nestalo. Tahle skleněná miska mi na okně vydržela jen celé dva dny. Pak mi ji Bobajs se svojí aktuální posedlostí sezením v okně a pozorování aut a svítícího stromečku na předzahrádce, při seskakování z okna na gauč (jo, takhle šikovně jsme před týdnem přestavěli obývák) nechtíc shodil a rozbil. Obrečeli jsme to oba (moje úlovky z blešáků totiž postupně ubývají). A mně nezbylo, než opět vytáhnout tu skleněnou "kouli a vše přesunout tam. 


mech už je tu značně unavenej, zapomněla jsem ho zalít...

A na druhém okně jsem to pak vyladila nazdobenou kůrou a náletovým stromkem. Ten je vlastně na obou oknech.




12 komentářů:

  1. Vypada to moc pekne, oboji, kranse prirodni. M.

    OdpovědětVymazat
  2. Krésné dekorace, Petro. Kde jsi sehnala malá červená jablíčka? Mariánek je chtěl na ježka do školky, ale nějak se nám nedařilo je někde objevit :) Krásný den, Iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivi, na Kladně. To je pro vás asi daleko...Tahle jsou taková trochu jiná než se prodávají běžně (se zeleným lístečkem a provázkem na zavěšení), ale právě ta klasická se dají sehnat normálně v supermarketu nebo v každém květinářství ne? Nebo teda vždy jsem je tak kupovala.

      Vymazat
  3. Peti, krásné, přírodní, jednoduché ....moc se mi to líbí .... Marki

    OdpovědětVymazat
  4. Krásná vánoční dekorace.Eva

    OdpovědětVymazat
  5. Úplná krása. Zavidim to svetlo všade na okne. Vyzera to rovnako pekne aj v guli. Prijemny advent.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Zitka. NO, ty fotky jsou samozřejmě upravené, protože taky máme tmu. Bydlíme v údolí, před námi kopec, takže se světlem špatný. Navíc ta ponurá zima....Měj hezké předvánoční dny a díky za komentář :)

      Vymazat