středa 7. prosince 2016

Vánoční přání


Ta letošní už jsou na cestě (teda spíš v cíli) ke svým adresátům, takže je již mohu odtajnit. Jsou taková punkovější, nic moc uhlazeného. Ale skoro celé je tvořili kluci, a to se počítá. Já jen dokreslila obličeje a napsala přání, samozřejmě. A že jsem se u těch obličejů celkem vyřádila. Ono to totiž nejsou ledajací sněhuláci. Někteří jsou nedostavění, další skoro roztátí, a tak se taky podle toho tváří...

 

Každé přáníčko kluci nejprve pomalovali modrou temperou a po zaschnutí na něj oba otiskli svůj ukazováček a palec. Záměrně jsem vybrala tyto prsty, aby se co nejlépe otiskávaly a zároveň byly dobře vidět. Ač se to zdá primitivní, byl to docela boj. U Bruni jsem otiskávala spíš přáníčko na prst než prst na přáníčko, protože by si u toho býval vykloubil ruku. Taková to byla "sranda". Ale jinak se jim to líbilo... Nakonec jsme ještě natiskli razítko vločky a bylo hotovo.






 

Přání posíláme (nebo předáváme osobně) jen úzké rodině a blízkým přátelům. Letos rodině ještě přidáváme Bobíkovo školkové přání s fotkou. Naštěstí se fotí jen tak, bez různých rekvizit. Občas, když vidím, jak vypadají některá školková vánoční fota, nestačím se divit...Ještě, že je ta možnost si fotku nevzít, pokud by se nám její vyvedení nelíbilo (tedy alespoň u nás ve školce).


Jaké přáníčka letos posíláte vy? Nebo to řešíte elektronicky?

10 komentářů:

  1. krásně se Vám povedla! My už máme vytvořeno, jen poslat... Nechávala jsem Rózu patlat "domácí prstovkou" z mouky a vody a je to hodně punk :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jo, tak to se musíš pochlubit na blogu😃 Dětský kresby jsou totiž nej a aspoň covek nemusí vymýšlet, jaká přání pořídit/shánět...A dík😃

      Vymazat
  2. Na tohle clove vzdycky potrebuje nervy, ale stoji to za to. Verim, ze u babicek je najdete schované jeste v den svatby kluku. Jsou super. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda s těma nervama😀 Ony schované budou nejen u babiček, ja všechno archivuju taky😀 A dík:)

      Vymazat
  3. Jéé, super. Určitě udělají babičkám radost! :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Díky, Luci, myslím, že určitě😃

    OdpovědětVymazat
  5. Nádherná zimní přáníčka jste společně vyrobili! Je vidět, že to kluky bavilo a maminka.. ta pak měla co uklízet! :D Moc se mi vaše přáníčka líbí, určitě udělají velkou radost! :)
    Líbí se mi tradice darování vánočních přání nebo pohlednic, škoda jen, že už si v dnešní době člověk nedá tolik práce přání vyrobit nebo alespoň koupit nějakou pěknou pohlednici a tu poslat a raději zašle přání elektronické, stažené z internetu. To vůbec nemá takové to své kouzlo... :( Vy máte přáníčka originál! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se ta tradice s posíláním pohledů, přání i dopisů taky líbí. Mám ale pocit, že se to pomalu začíná vracet - hurá:) Děkujeme:)

      Vymazat
  6. Tak sme sa v úvodnej fáze a vo farbe trafili... :-) http://adamkovoihrisko.blogspot.sk/2016/12/vianocna-posta.html

    OdpovědětVymazat