neděle 1. ledna 2017

PF 2017... aneb Rok Ohnivého kohouta



Moji milí čtenáři. Rok se s rokem sešel a já bych vám opět ráda poděkovala za to, že moje (strohé) řádky čtete, nebo třeba jen koukáte na fotky, ale hlavně proto, že se vracíte ! Do roku 2017 vám přeji hlavně zdraví, lásku a spokojený osobní život. Když totiž budeme zdraví, milovaní a spokojení, budou šťastní i všichni kolem nás.
A protože každým rokem vykopávám čínským "horoskopem", nebude tomu jinak ani letos. 28. ledna začíná rok Ohnivého kohouta, aneb znamení, které je silně egoistické, ale také pilné, precizní, přičinlivé a zvědavé. Žádoucí bude sebekontrola a praktická rozhodnutí. Kohout si velice dobře uvědomuje, jak je dobré být soběstačný, a mnohé pro to dokáže udělat. Největší předností Kohouta je, že se neschovává v koutě, že má důstojný krok a jen tak před někým neskloní svá záda! Více než na detaily a podrobnosti bude dobré zaměřit se na celek. Rok Kohouta podstatně zvýší náročnost pro holistické vnímání světa, které by se mělo stát samozřejmostí. Kohout je rovněž odvážné znamení, takže dovolí lidem v životě více, ale bezpečněji riskovat.

Rok Kohouta symbolizuje především vítězství a úspěchy, kterých bude v průběhu roku dosaženo díky píli, trpělivosti a tvrdé práci. Ohnivý Kohout přináší klid rodinných a soukromých vazeb, talent, dobrodružství, objevování a překonávání nových výzev. Nadcházející rok také přinese nové pobídky osudu, které budou vyžadovat vtip a praktická řešení. Kohout je rovněž odvážné znamení, takže dovolí lidem v životě více, ale bezpečněji riskovat. 
Tento rok bude plodný a úrodný, můžete se těšit na nové přírůstky do rodiny nebo založení vztahu a rodiny. Kohout přeje romantice a rodinné zájmy jsou pro něj vždy na prvním místě. Kohout je dobrý správce dvora a svědomitý ochránce, ale někdy mohou vyplývat různé potíže z jeho autoritativnosti a arogance. Ve vztazích budou nejdůležitější vaše pocity a emoce. Buďte v této oblasti v roce ohnivého Kohouta vždy trpěliví. 
Rok Ohnivého Kohouta bude probíhat ve znamení spravedlnosti, odvahy a kreativity. Kombinace letošního prvku ohně, s dalším silně zastoupeným prvkem kovu, vytváří energetickou nerovnováhu a činí tak z roku 2017 rok, který se děje v napětí a není příliš vhodný ke změnám. Nejlepší čas pro případné začátky nových projektů bude na podzim tohoto roku. Rok 2017 bude intenzivní a mocný, pokud jde o posun vpřed. Chcete-li uspět, držte se osvědčených a praktických cest k úspěchu spíše, než riskantních podniků a záměrů. V roce Kohouta budou sklízet úspěchy ti, kteří budou uznávat základní kohoutí zásady, tedy budou se držet tvrdé práce, rodinných hodnot a prvotřídních výkonů. Bude dobré neplánovat velké, výrazné a převratné změny, spíše půjde o dokončení již započatého díla, o dotažení rozdělaných věcí do zdárného konce. Úspěch půjde ruku v ruce s přesností a bdělostí, s rafinovanou mazaností. Pozor však na bezhlavou důvěřivost, na okázalé autoritářství, na despotické jednání, malicherné a zbytečné hádky.

Rok 2017 bude také pod vlivem vibrací čísla jedna (2017=2+1+0+7=1). Jednotka je alfou a počátkem, vychází z ničeho, tedy z nuly. Tento rok započne nový devítiletý cyklus, proto bude záležet na všem, co v něm vytvoříme, případně „zboříme“. Půjde o období, kdy bude možné spojovat neslučitelné, hlavně pokud se naučíme odstraňovat protiklady. Představuje první nadechnutí, start, cestu i cíl, absolutní princip, nezměřitelnou velikost, přítomný okamžik. Bude dobré mít jasno v tom, co vlastně od života, a také sami od sebe chceme, a podle toho iniciativně jednat, a hlavně neusnout na vavřínech. Číslo jedna také souvisí s oblastí kariéry a životní cesty. Vnáší do života pocit a potřebu jedinečnosti, výlučnosti, vyhranění se, nutnost žít život sám za sebe.  

Proto buďme sami sebou a ten letošní rok si užijme co nejlépe !

Zdroj ZDE a ZDE, kde se také můžete podívat na horoskop pro jednotlivá znamení dle čínského horoskopu v roce Ohnivého kohouta.

8 komentářů:

  1. Milá Péťo, ať rok 2017 je ten nejlepší, plný zdraví, lásky a pohody. Věrka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Věrko. To samé a ještě mnohem víc i tobě.

      Vymazat
  2. Do nového roku držím palce a kohoutek ať nám trochu ke štěstí pomůže :-)) ♥ Iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Určitě nám pomůže, když se přičiníme😉

      Vymazat
  3. No tak to jsem zvědavá :)! Díky a ještě jednou dobrý rok i vám! Doufám, že se brzo uvidíme ;) ...

    OdpovědětVymazat
  4. Přeju překrásný nový rok a ať se ve všem daří :)

    OdpovědětVymazat