pondělí 1. ledna 2018

PF 2018.... aneb Rok psa


Rok 2017 byl divoký a pro mě docela náročný. Hodně změn a ne všechny úplně příjemné. Musím říct, že zhruba od září jsem se těšila, až skončí. To vše s vidinou, že ten další rok bude určitě lepší. Nicméně ze všeho špatného se snažím brát ponaučení a vše, to dobré i zlé, nás posouvá dál, takže jsem se toho vloni vlastně strašně moc naučila. A to je fajn.
Také jsem nastoupila do práce a začala mít mnohem méně času a více stresu. A tak i příspěvků tady je mnohem méně. Priority jsou teď už někde jinde. No, musím říct, že hlavně u tvorby pro můj dlouholetý sen, vlastní obchůdek. To byla jedna z těch krásných věcí, která se stala. Teda, ke které jsem vloni našla odvahu.Vám všem moc děkuji za podporu a nákupy😊 Z každé objednávky mám nesmírnou radost a doufám, že se mi časem podaří obchod rozšířit a posunout zase kousek dál.  Novinky kromě eshopu samotného, můžete sledovat i na FB a IG.

A jaký, že ten rok 2018 bude? Jako každý rok sem dávám jeho charakteristiku podle čínského horoskopu. Tam ale nový rok začíná až 16. února 2018. Do té doby stále vládne Kohout.

Od února nás ale čeká rok zemského Psa.
Znamení psa je obecně charakterizováno jako prototyp věrného bojovníka, který nikdy nenechá nikoho blízkého ani vzdáleného ve štychu. Přináší ochranu, oddanost a harmonii, především do rodiny. Čeká nás více optimismu než pesimismu (hurá). 

Hlavním tématem roku 2018 bude podvědomí. Nejen na energetické úrovni poznáme, kdo je kamarád a spolehlivý přítel, jak v osobní, tak pracovní sféře. Pes je symbolem energetické přeměny nezkrocených a nevědomých myšlenek ve vědomé a usměrněné.

Dojde k vyřešení dlouhodobých sporů. V nejedné záležitosti dojde k přepólování. Pes je všeobecně příznivým znamením. 
Čekají nás změny související s potřebou rovnosti a svobody, s potřebou vypořádat se s materialismem, s ohledem na nové ideály. Těšit se v tomto roce můžeme na větší prosazování spravedlnosti a volání po základních právech a svobodách ( hmm, prezidentské volby jsou za rohem)Mnoho lidí vsadí na soběstačnost a samostatnost a najde v sobě najde odvahu bojovat za práva slabších a co bude výhodou, protože se jedná o zemního psa – nebude se zbraní v ruce, ale za pomoci inteligence. Právě dobrý úsudek a chytrá hlava patří do psí výbavy, která bude umožňovat zvládnout tento rok bez větších škrábanců. Zemní pes má velký talent na přežití, takže budeme bystře hledat řešení i z velmi zapeklitých situací. 

Co může naopak dostávat zabrat jsou naše nervy. Jednak je pes nadán velkou intuicí, takže můžeme mít potíže se zpracováváním emocí z okolí. A jednak je pes je nadán velkou podezíravostí, někdy vyhrocenou do té míry, že vyhraje nad rozumem i intuicí. To pak pes cení zuby na všechny okolo a není s ním rozumná řeč. Ani s námi v tomto roce mnohdy nebude.
Budeme oscilovat mezi samotou, kterou pes přirozeně vyhledává, aby načerpal sílu a klid, a touhou po společnosti, jež by umožnila zajistit vše potřebné i vytoužené. Pes přirozeně žije ve smečce, i kdyby ji tvořili jenom dva do páru. Svého partnera budeme milovat a nejspokojenější budeme v jeho blízkosti, zároveň si však budeme dělat starosti, zda i on nás miluje stejně. A protože prim tento rok hraje intuice – bude pro nás důležité, zda všechno mezi námi a milovanou osobou funguje. 

V tomto roce bude zvýrazněn prvek kooperace. Pes bude vědět, s kým navázat kontakt, aby se dílo dařilo a zavládla spokojenost. Nikdy však nemyslí jenom na sebe, ale vždy zachovává věrnost. A to nejenom ke svým blízkým, ale drží i s těmi, kteří jsou právě v roli slabších. Bezpráví všeho druhu nás proto bude v měsících psa velmi rozjitřovat a mobilizovat k akci.

Pes v práci je vítanou součástí každého týmu, se slabšími nejenže drží basu, ale zároveň je dovede povzbudit a hájit jejich práva. Kdo se před ním však musí mít na pozoru je šéf, pes sice patří k nejoddanějším pracovníkům, ale jenom tehdy, pokud autoritu vedoucího sám uzná. Jinými slovy, pokud k autoritě přilneme a vycítíme, že se jedná o člověka na svém místě, bude se dotyčný moci, více než kdy jindy, spolehnout na to, že ho podpoříme. Oproti tomu snahy o vynucenou autoritu budou končit fiaskem.

V oblasti zdraví bychom si měli dávat pozor především na duševní zdraví, kterému nebudou dělat dobře rozjitřené emoce následkem dělání si zbytečných obav i oprávněných tamtamů intuice. Rozčilovat nás bude taktéž bezmoc a bezpráví, takže pozor na prudké stoupání tlaku. Se zvýšeným stresem mohou souviset trávicí potíže. Trávící soustava bývá charakterizována jako oblast těla s největší působností tohoto znamení, proto bychom jí měli věnovat v tomto roce zvýšenou pozornost. A úprava životosprávy bude ideálním nástrojem, abychom se necítili pod psa.

Energie psa je nezdolná, pokud vsadíme na čestnost a dobré úmysly. Pořekadlo, že každý je štěstí strůjcem bude v roce 2018 platit do puntíku. To znamená reagovat na životní události dle svých možností, být ochotní naslouchat, být otevření, být přímí a upřímní. Mít pochopení pro slabosti druhých. Být přátelští, neodmítnout, pokud nás někdo požádá o pomoc. Také vážit si svého domova a rodiny - to je totiž nejvíc.

Ať je pro vás tento rok skvělý, a to po všech stránkách. Přeji vám hlavně ZDRAVÍ. To je základ všeho. Mějte se rádi,buďte k sobě upřímní a prožívejte každou volnou chvilku se svými blízkými. To je totiž to nejvíc. 

A moc děkuji za přízeň a krásné komentáře. 💛


Zdroje: zde a zde

1 komentář: