sobota 4. ledna 2014

Do nového roku s knížkou

Bobík dostal k Vánocům mimo jiné spoustu knížek. A tak začínáme mít pěknou sbírku. Nejkrásnější jsou ty s Ladovými ilustracemi. On si však zatím nejvíc vyhraje s těmi látkovými a šustícími.
Sice už mu čtu leporela, ale než by poslouchal, snaží se mi je pod rukou sníst a nebo aspoň ožužlat.
Doufám, že se to brzo zlepší. Zjistila jsem totiž, že mě strašně baví číst, měnit hlasy a hrát si přitom na vlka, babičku a taky na Ferdu mravence....
Už pro něj pomalu sepisuju seznam knih na pozdější dobu. Zatím v něm jsou :
Dědečku, vyprávěj (Etiketa pro kluky a holčičky od tří let) od Ladislava Špačka
Prdlé pohádky – kolektiv autorů (Budař, Matonoha, Pavlásek a spol. )
No a pak samozřejmě Malý princ. Ten nesmí chybět v žádné knihovně....
Za chvíli se budu muset začít šprtat říkanky. Zjistila jsem totiž, že si skoro žádnou nepamatuju, a když, tak maximálně první verš.



2 komentáře:

  1. Hezká sbírka :). Já jsem teda ty první leporela nechala Emmě, ať je prozkoumává po všech stránkách ... :) takže jsme je měli okousané, roztrhané atd. Naštěstí se dají koupit levně. No a na ty klasické si už dává pozor, i když občas s nějakou praští o zem; a to pak zuřím, protože podle mne knihy na zem nepatří.

    OdpovědětVymazat
  2. Hezká sbírka. Ladovy ilustrace mám taky moc ráda. Nám se knihovnička začíná taky hezky plnit. Leporela s ilustracemi pro nejmenší postupně zalepuji (Jari je pročítal opravdu důkladně) a schovávám pro druhého prcka. A na poličku nám přibývají nové knížky.
    http://hananadovolene.blogspot.cz/2014/04/nase-oblibene-knihy.html

    OdpovědětVymazat