středa 1. července 2015

Břidlice & keramika

Uplynulý víkend se nesl v duchu příprav na nedělní garden party s mými bývalými kolegyněmi, toho času všemi na mateřské. Pozvala jsem je na neděli spolu s dětmi a manžely, aby se nám o děti měl kdo starat a my si mohly v klidu popovídat. (O tom, že nám děti visely na krku a chlapi nahoře na zahradě nerušeně kouřili, raději pomlčím.) Měla jsem objednané krásné počasí, a tak se vše povedlo. 
Také jsem při té příležitosti mohla provětrat můj nový podnos, ze kterého jsem nadšená. Je krásný a trochu netradiční. Konečně nebudu na koláče a dorty používat jen tenhle bílý nebo malý skleněný, ale mám něco extra.
Podnos má kovovou proplétanou základnu a navrchu břidlicovou desku, která není se základnou nijak spojena, takže se dá použít i samostatně. I to se mi na něm líbí, že je variabilní.
Břidlicová deska má takovou "syrovou, jakoby neopracovanou" strukturu. Je ale docela křehká, takže ji skladuji daleko od dětí. Naopak kovový podstavec je nerozbitný, takže se nemusím bát ho nechat stát na lince bez dozoru.

 

Kromě toho mám ze stejného obchodu také  krásnou keramickou mísu na těsto. Tu jsem si přála už strašně dlouho a pořád jsem její koupi odkládala. Je skvělá, protože má hubičku na nalévání, praktickou rukojeť a vůbec, celý její design je hezký. A navíc se v ní dá i zapékat. Hned jsem v ní musela umíchat krém na tiramisu na nedělní party. Velká je tak akorát třeba i na bábovku, kterou dělám pro děti dost často a nebo jen tak, na sběr letního ovoce. 

Ze zbytku listového těsta jsem druhý den umotala mini medovo skořicové šneky a chvilku odpočívala na gauči, uvelebená na sametovém polštářku, jehož povlak je zrovna v akci za pěknou cenu. K mým šedým povlakům se krásně hodí. Černý ještě nemám, takže volba byla celkem jasná.


Všechny tyhle věci jsou z e-shopu La Almara, který nabízí produkty ve stylu Provence, ale i retro bytové doplňky, originální dekorace, nostalgické dárky a také bižuterii. No, nakoukněte sami.
Já mám hned několik dalších favoritů, na které si brousím zuby. Tak třeba ta skleněná mísa na ovoce nebo levandulový set mís, který by se hodil k té mé na těsto. Ještě, že mám v srpnu svátek:)

12 komentářů:

  1. Petro. Zase slintam. :) Jak delas ty košíčky z listového těsta?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím, jak je Péťa dělá, ale byly vynikající :))).

      Vymazat
    2. Jani, to je quiche. Akorat se nepatlam s testem a delam to z listoveho Andrej, diky:))

      Vymazat
  2. ,,Tabuľa,, teda pohostenie fantastické !
    A tá ,,tabuľa,, bridlicová, nemá obdobu, nádhera !!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky, Alenka. Presne,tak bridlicova je super.

      Vymazat
    2. Bridlica je úžasný materiál, a má úžasný odtieň sivej :-)
      Bývam v dedine, kde sa bridlica ťažila a preto nám na našom drevo- tehlo dome architekt navrhol tmavo sivú strechu a nie červenú, lebo tu ľudia voľakedy tú bridlicovú strechu aj mali.On sám má drevo- dom a nechal si doviesť bridlicu na strechu.Minule sme išli okolo kopy rozdrvenej bridlice a hneď som ju identifikovala, podľa lomu a hodvábnej sivej :-)
      A je to príjemný materiál, pre bezpečnosť ju maj na komode, alebo v sekretári, ako solitér, ako rodinné striebro, zaslúži si aby bola ústrednou ozdobou domácnosti :-)))
      Kútik s tými vankúšmi, pôsobí útulne a mimoriadne príťažlivo ! Ale aj na stole nemá chybu !

      Vymazat
  3. Krásně prostřená tabule a ta břidlicová je úchvatná :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky:) Taky z ni mam radost. Az na to, kde ji skladovat, aby se neoťukala....

      Vymazat
  4. No teda, to je krásně prostřeno! Myslím, že si to holky musely užít, takové pohoštění...mňam! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky, Evi, snad jim chutnalo, i kdyz se vse jedlo tak nejak za behu okolo deti...Uz aby vyrostly:))

      Vymazat
  5. Velmi pekny pohlad na delikatesy pripravene pre vase kolegyne. Bridlicova podlozka je skvela. Ja som nieco podobne videla v obchode Depot.
    Inspirujuci bol aj odklaz na e-shop, kde ste kupili misu na cesto. Aj s vasim vyberom som som identifikovala, len to postovne do SR ma prekvapilo...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, poštovné Vás překvapilo v negativním slova smyslu? Děkuji za odpověď. Hezký večer.

      Vymazat