čtvrtek 16. července 2015

Tabule

Konečně mám v kuchyni pořádnou tabuli.
Dosud jsem tam měla dvě takové mini tabulky přivezené před mnoha lety ze Španělska, na které se toho moc nevešlo.Ale tahle nová je konečně pořádně velká, takže už nemusím psát pidi písmem. Výklenek zdi, který předěluje dům do přistavené části, byl totiž k pověšení tabule jak dělaný.
Pořád jsem přemýšlela, zda na zeď zavěsit nějakou desku a na tu nalepit tabulovou folii/samolepku a nebo desku natřít tabulovou barvou. Nakonec jsme zvolili druhou variantu. Samolepky se mi nějak příčí.
Tabule je z dřevtřísky, resp. to je bok kancelářské skříně, která se kdysi u nás v práci vyřazovala a dosud měla sídlo u nás na půdě. Tyhle věci se zkrátka vždycky jednou hodí. No a natřená je klasickou tabulkovkou. 
A protože je hodně těžká, musela být na zeď přišroubovaná vruty, hlavně kvůli dětem, které na ní taky kreslí.
Na tabuli píšu většinou věci, které jsou třeba koupit nebo si tam občas s manželem píšeme krátké hlášky a komentáře:)  
První fotka je meníčko pro mojí kamarádku, vegetariánku, když u mě byla na návštěvě. Hned, jak tabuli zmerčila, vyfotila si jí a poslala manželovi, že něco podobného doma musí mít. Ten jí na to obratem odpověděl, že až bude vařit takové menu, tak jí tu tabuli klidně pořídí:))

Ovšem, běžně tabule vypadá spíš takto. Rozhodně ne tak vyladěně, jak to vídám na blogách. Navíc dole je většinou komplet počmáraná od Bobíka.
Máte doma taky tabuli? A pro co ji využíváte? Je výhradně jen pro dětské kreslení, nebo pro nákupy, vzkazy apod.?

14 komentářů:

  1. Mám ji v kuchyni a plně ji využívám :-)... Vzkazy, nákupy, hlášky jen tak pro radost:-)))) je to taková náladová nástěnka :))))

    OdpovědětVymazat
  2. pleny, kaše, cement...
    Tak tenhle nákupní seznam nemá chybu! :-)) Ze života.
    Tabule je super, líbí se mi přesně to, že není pro focení "vystajlovaná".
    Zdraví Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Presne, ze zivota:) Pro me jsou ty vystajlovane vzdy krasne na pohled, ale tak trochu nerealne. Teda alespon u nas:))

      Vymazat
  3. ÚŽASNÝ!!!! Já mám v kuchyni jedno místo, kam jsem plánovala tabuli... A pořád zvažuju jakou. Miluju tabule a ty měnící se nápisy.... Jenže jsem zjistila, že poliček v mojí kuchyni stále není dost. Tak jsou teď na "volné" místo dva horcí favoriti - polička (samozřejmě v souladu s kuchyní - provence/rustikální styl), nebo tabule. Myslím, že nechám vyrobit obojí.... Poličku s tabulí :)
    Jinak pleny, H2O, kaše, cement...., to je bomba :))))
    Krásný den...Kat....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobry napad. Dva v jednom. Zenska si vzdy poradi, tleskam:) A provence/rustikalni styl....taky miluju. To bude!

      Vymazat
  4. Ja som len nedavno riesila tabulu, ale kedze vsetky steny v kuchyni boli obsadene, vymyslela som to tak, ze som nalepovaciu tabulu z tchibo.sk nalepila namiesto sklenenej vitriny v kuchynskej linke. Pisem tam citaty, nakupne zoznamy, odkazy-co mi napadne:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super napad. Jak pisu vyse - zeny si vzdy umi poradit. A citaty jsou uzasna vec. Akorat me na materske uz naskakuji jen detske rikanky misto citatu:))) Hezky den:)

      Vymazat
  5. Tabuľovka mi robí doma radosť stále a vidím ju všade ! A u teba mi urobila radosť tiež ! Pripomína tú bridlicu :-))))

    OdpovědětVymazat
  6. krásnou kuchyň máte! my jsme recyklovali ledničku (je to kraksna po mámě a několika stěhováníma je bouchnutá, ale natřená tabulovkou vypadá super a vznikla magnetická tabule :-). holky čárají a nejraději utírají, máme tam i dřevěné magnetky pro děti. a tabulovka pomohla i v kuchyni místo obkladů - vymalovali jsme černě, náklady téměř nulové, rychlé a na zeď píšu recepty, ukazatele, kde co je (muž´vždy hledá ...). hezký den! Maruška

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Presne !!! Aj ja som sa tak doma s tabuľovkou rozbehla....

      Vymazat
    2. Tak to je super. To musi byt moc pekne. O lednici jsem jeden cas uvazovala taky, ale vzdy z toho nejak seslo. Navic se bojim, ze by ty kridy udelaly "bordel" v lednici. I ty beprašné...

      Vymazat
    3. Neboj je to praktické a máme doma kriedu v takom pere, tiež to moc nejde z chladničky zmazať, ale je to super na odkazy a termíny...teraz sme ponatierali ďalšie skrine, aby robili aspoň parádu, keď musia byť umiestnené v obývačke...a pretreli sme kuchynské skrinky spredu, lebo pôvodná čierna fólia sa zle udržovala, dúfam, že výsledok bude pekný...dokumentujem :-)

      Vymazat