pátek 14. srpna 2015

Dvoutýdenní skóre

Čtrnáct dní u našich. Mamka má učitelské prázdniny a táta si vzal volno.
Hodně se toho ale za těch pár dní událo.
Hlavně co se týká Bruníka. Vykoukly mu první dva zuby. Jednička a dvojka vlevo nahoře. Začal se stavět na kolínka a počítám, že než odjedem, začne lézt. Už dneska asi dvakrát dal kolínka před sebe. Ještě pochopit, že musí zapojit i ruce:) 
Bobík se ale nenechal zahanbit. 
Poprvé plaval sám (s kruhem) v bazénu, bez asistence. 
Poprvé taky zahučel pořádně pod hladinu.
Podruhé jsem ho opižlala (a to doslova). Třeba ofinu má proklatě vysoko :))
Taky ho poprvé píchla vosa. Do palce u nohy. Jablka padají, vosy na jablka a do bazénu lítají, bo vodu v tom vedru nemají.
No a nakonec prodělal také svou první pidi operaci - vyndání několika malých boláčků, které mu naskákaly a já to přikládala zhoršení jeho atopáku. A tak babi nelenila a objednala nás k pediatrovi, který pamatuje ještě mě. Takže shledání po 20ti letech. Nostalgie. A tam rychlej proces: "máte půl hodiny čas?", "super, tak já mu to namažu a za půl hodiny přijďte, a kupte si mezitím desinfekci". A po příchodu najednou skalpel a šmik, fik a bylo to. Oči na vrch hlavy Boban i já:) Ale proběhlo to celkem hladce.
Každý den během prázdnin proběhl telefonát s tátou a každý den ho čekala nějaká jobovka (něco rozbitýho - jednou hračky, jednou něco u babi doma, pak napůl utopení v bazénu, štípnutí vosou...)....však to všichni znáte. 
Co vaše prázdniny? Už jste po dovolených a návštěvách babiček a dedečků?

8 komentářů:

  1. Jejda, prázdniny jak vyšitý! Přeju co nejmíň úrazů do konce prázdnin! Toník byl na svojí první dovče jen s babi a dědou a vrátil se s ukopnutým palcem, poštípanej od komárů tak, že jseem to ještě neviděla (doteď má jizvy), s horečkou a zánětem spojivek (byli v termálech). Týden byl doma a já frčela do nemocnice s Eliškou a zánětem ledvin. Zatímco ho hlídal tatínek, naučil se skákat do bazénu bez zacpanýho nosu a potápět se. A pak se taky topil. Tak prázdninám zdar!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Miso, tak Tonik, to je teda jinej kádr:) Bobanovi jsou teprv dva, tak si myslim, ze taky bude hur. At jsou deti brzo fit!

      Vymazat
  2. Páni, to je zážitků!!!!!
    Já budu mít prázdniny až - asi - za rok. Zatím si užíváme a sžíváme se - s dneska 24 denním - miminkem. A je to krásné... Lehčí, než jsem čekala :)
    Zdravím z rozpáleného jihu a přeju další a další zážitky bez úrazů... K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vzdyt ja ti to nekde psala, ze to bude "pohoda":) Tesim se zase na nejakou fotku na blogu. Zdravim z jihu na jih:)) Stale cekam, ze zaprsi a nic...

      Vymazat
  3. Chudinko moje, bábo i mama !
    :-)))))

    OdpovědětVymazat
  4. Klasické prázdniny s dětmi :-) Jak jinak, ale Bruník se šťastně usmívá na svět :-)

    OdpovědětVymazat
  5. To máte super, my máme obě babičky ve stejném městě, tak k babičce na prázdniny jezdit nemůžeme :-) Ale jedna babička je asi pět minut od nás a má velký bazén, tak nás tam má skoro každý den :-) Krásný víkend, Veronika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak mit babicku 5 min. od sebe, to je sen:) Toho si važ !!!

      Vymazat