čtvrtek 24. září 2015

Blogotip / instatip # 2 | Mama blogy...o životě, o dětech, pro děti

Jakmile se narodí děti, člověk začne mít tak trochu jiné priority.
A tak jsem kromě lifestyle blogů začala sledovat také "mama blogy", zkrátka blogy mamin, které si po narození dětí založily blog. A že jich není málo. Ale ono to tak bývá. Blog si většinou každý založil po nějakém větším životním kroku či změně. Některé maminy se snaží jen vypsat z mateřských radostí a starostí, další chrlí jeden sponzorovaný příspěvek za druhým, ale jen několik má kvalitní blogy.
A dnes tu mám pro vás hned tři, které jsem objevila teprve nedávno a  které jsou pro mě v mnohém inspirací.

iKarkulka
Tahle mamina hází jeden příspěvek za druhým a jeden lepší než druhý. Kromě knižních tipů, které mě momentálně dost zajímají, protože Boban konečně začal brát knížky trochu vážně, na jejím blogu najdete recepty, tipy na výlety, tipy na dětské akce, aktivity s dětmi, tipy na hračky, ale i jejich "přírodní domácnost" (jak sama autorka nazývá svou rubriku) a spoustu dalšího.

One happy mum
Tento blog jsem objevila někde čirou náhodou a hned se stal mým oblíbeným. Maminka dokumentuje život jejích dvou kluků se vším, co k tomu patří. Najdete tam spoustu dětských aktivit s úplně obyčejnými domácími pomůckami, knižní tipy, project life, ale i recenze.

Dětská leporela
Posledním blogem je čistě knižní blog. Maminka Lucie na něm uveřejňuje recenze dětských leporel. Momentálně má blog nový design a obsahuje i bazar leporel.  A o čem blog je, to krásně napsala Lucka sama: "Někteří se domnívají, že na kvalitě literatury pro ty úplně nejmenší zas až tolik nesejde. Nemají z toho přece ještě rozum… Jenže leporelo, to je první kontakt dítěte s literaturou a výtvarným uměním. Každé dítě, i když je mu třeba jen pár měsíců, si zaslouží víc než laciné obrázky a upocené rýmování."

Znáte? Neznáte? Líbí?

8 komentářů:

  1. Mne sa ozvala na blog prvá a ja som potom išla na návštevu k nej...a tiež si rada u nej čítam :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem tě našla na nějakém dalším blogu, kde jsi komentovala, a psala jsi tam o vašem bydlení, něco jsi tam popisovala - osb, černá, kovové skříňky... To mě zaujalo, mám tenhle styl ráda. Tak jsem šla na čumendu a už zůstala :-)

      Vymazat
    2. Tušila som, že to bol nejaký môj nekonečný komentár .-)))
      Mám veľmi rada chodiť na blogy dušičkám, ktoré ma zaujmú mimo veku, mimo spoločenského postu, mimo počtu a veku detí...to je na živote najkrajšie, len ten živý život !
      A majú rešpekt v tom, že odpovedia...
      :-)

      Vymazat
  2. Tu první a třetí znám a na druhou ráda mrknu :-)

    Díky moc za uvedení a za pochvalu, potěšilo moc :-)

    OdpovědětVymazat
  3. jééé tady je můj blog... to je milé :-) děkuju!

    OdpovědětVymazat