pondělí 5. října 2015

Tip na výlet: Zoopark Zájezd


O víkendu jsme konečně navštívili Zoopark Zájezd, který se nachází v malé vesničce Zájezd u Buštěhradu, poblíž Kladna. Je to jeden z nejmenších zooparků v ČR, ale pro naše prcky to bohatě stačí. Vzhledem k tomu, že vesnička Zájezd je tak malinká, je to ideální místo pro výlet maminek na mateřské se svými dětmi. Nemusíte se totiž bát, že tam vaše děti srazí nějaké auto apod. Žádné tam totiž nejezdí:) Akorát, když se tam těch kočárků sejde moc, je trochu problém s místem, protože park je opravdu malý, jak můžete vidět na fotkách níže.

Uvidíte zde více než 40 druhů exotických a domácích zvířat. V horní části zoo je to například několik druhů lemurů a drápkatých opiček, surikaty, karakaly, rysi, klokani a různé druhy papoušků a dravých ptáků. V letních měsících je zde i jedinečná expozice chameleonů, kterou jinde v Česku neuvidíte. Tu už jsme, bohužel, nestihli. Několik zvířat již bylo zazimovaných. 

A v dolní části (cca 200m od té horní) najdete pštrosa, rysy a  otevřený kontaktní zookoutek s domácími zvířaty. Děti si v něm  mohou pohladit několik druhů oveček, králíků, prasat, ale i velblouda nebo lamy. 

Po celý rok jsou v zoo pořádány nejrůznější zábavné a naučné programy, např. komentovaná krmení, prohlídky s průvodcem, ukázky dravých ptáků, soutěže pro děti, křtiny a spoustu dalších.
U kontaktního koutku je také občerstvovací kiosek, kde si můžete dát něco na zub a pokud ne tam, tak navštivte místní menší restauraci Restaurace Zájezd se zajímavým interiérem a milou obsluhou. Mají i dětský koutek. 
Ze ZOO Zájezd vás zdraví vrchní krmič Bobajs.
Znáte tento zoopark? Který další byste doporučili navštívit?

Žádné komentáře:

Okomentovat