čtvrtek 29. října 2015

Perník

Jedla jsem ho znovu snad po dvaceti letech. Naposledy, když nám ho s bráchou, poměrně často, pekla mamka. Strašně nám prý chutnal. Nevím, zda jsem se ho přejedla, ale od dětství jsem ho fakt nejedla, pokud si dobře pamatuju.  Ale potom, co jsem nedávno dělala mrkvový dort, který mi ho hrozně připomněl, jsem ho musela upéct.
Pekla jsem ho podle receptu Dity P. z časopisu Albert. Najdete tady.
S tou čokoládovou polevou a medem uvnitř je moc dobrý. A díky mléku vláčný.
A já jsem ho ve finále fotila na třech různých podkladech, protože jsem se nemohla rozhodnout, na čem to bude vypadat nejlíp. Zda na bílé utěrce nebo na strakatém šátku či šedé dece. A to vše během deseti minut, než mi Bruňajs začal stahovat "ubrusy" z dětského stolečku v obýváku, kde se fotilo. Není to holt s těma dětma jednoduchý. Skoro všechno fotim tak nějak nahodile, většinou tak během 5-10 min. ...kdy si předtím, většinou někde na záchodě nebo při úklidu kuchyňské linky vymyslím, jak a kde to budu fotit. Většinou to stíhám během poledního spánku dětí, ale někdy se "zadaří" a děti se vzbudí neplánovaně dřív:)



Jak děláte perník vy?


Ještě do zítřka probíhá hlasování o Blogerku roku. Pokud jste ještě nedali svůj hlas a můj blog se vám líbí, hlasovat se pro něj dá zde. Děkuji:)

2 komentáře:

  1. Prezerám si blog a došla som k perníku. Nakoľko nerada pečiem, tak perník robím dosť často, lebo všetko nasypem do mixeru a je to hotové. Recept mám iný, trochu menej ingrendiencií, ale čo je iné, že dávam do cesta nejaký lekvár. Najlepšie taký, čo je dlho otvorený v chladničke:-). Poprípade hotový perník natriem hrubo lekvárom a potom čokoláda. Pokiaľ je nejaké ovocie, tak miesto lekváru dávam ovocie. Aj ked si robila fotky narychlo, sú pekné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobry napad ! A to ovoce take, zvlaste pro deti. Mne samotne ovoce v perniku moc nechutna,ale co bych neudeala pro deti, ze:)))) Dekuji za navstevu blogu.

      Vymazat