neděle 15. listopadu 2015

Hračkárna / Festival stylových hraček Tábor


Včera se v nádherných prostorech táborské Střelnice konal druhý ročník tohoto festivalu či prodejní výstavy (chcete-li) stylových hraček, kde jste mohli vidět naživo všechny hračky a zástupce firem, které jsou tak často skloňovány na všemožných blozích. 


Své stánky si tam rozprostřeli všichni, kdo se chtěli předvést. A že jich bylo. Na pozvánce jsem jich napočítala třicet devět.  A k tomu ještě několik krásných dětských dílen. Jedna lepší než druhá. Nejvíc mě zaujala výroba a následné dekorování dřevěných hraček, které tam bylo min. na 3 místech a na každém trochu jinak. Bobík si vybral krokodýla. Na výběr byly 3D větší modely a pak 2D maličké.



Další, co Bobíka hodně bavilo, byla dřevěná stavebnice od MOY TOY od slovenské 5S, při jejíž sestavováním hraje kladívko a dřevěné kolíčky prim.

 

Děti si mohly na festivalu zabubnovat, vyzkoušet houpací prkno, pohrát si s dřevěnou skládačkou MOY TOY nebo si  zajezdit s vláčky a auty z dílny občanského sdružení V růžovém sadu na obřích dřevěných kolejí/ silnici.



Na akci samozřejmě nechyběl Hugo chodí bos, nakladatelství Baobab, Playtoys, Hračkotéka a mnoho dalších "dobrých známých". 



nás zaujal traktor, jak jinak




Stánky, které zaujaly mě, byly: dřevěné hračky od Hračkolna, a pak skvosty z dílny občanského sdružení V růžovém sadu. Nádherná poctivá ruční práce ! 





A tady pár dalších v koláži.

Vzhledem k tomu, že spousta věcí je na internetu, zaujaly mě nejvíc zmiňované dřevěné hračky a pak hlavně dětské dílničky, které byly moc pěkně připravené. Doprovodný program jsme jaksi nestihli, což mě docela mrzí.

Já si před odjezdem skočila do protilehlých výtvarných potřeb a jeli jsme domů, k babi a dědovi, takže skoro za roh:)
Příští rok půjdem zase a doufám, že tam poznáme nějaké zajímavé, neotřelé prodejce. 
Byly tam i další maminy blogerky a já se ptám, jak se vám líbilo? Splnil festival vaše očekávání?

3 komentáře:

  1. Prcka taky zaujalo MOY TOY a dlooouho si jezdil s traktorem a vláčky na dráze u V růžovém sadu. Popravdě, mně ani jedno z těch dvou neuchvátilo tolik, že bych to musela mít doma. Starý známý Hugo chodí bos ale přivezl ty retro traktory Kovap, z nichž jsme si nakonec jeden odnesli... Doprovodný program jsme taky nějak nestíhali, ani ta dřevěná zvířátka, což mě mrzí, ale napřesrok určitě vyhradíme víc času a pobudeme déle.
    Kde máte babi a dědu? My taky pobýváme za rohem! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. "Ruzovy sad" byl fajn, akorát náš Bobík to tam trochu vzal do svých rukou, takže jsme šli raději brzo pryč:)) Já zase neviděla program u občerstvení, ta aktivita přírodninami (na tvých fotkách) vypadala moc hezky. Naši nebydlí úplně za rohem - Planá, ale od té doby, co jsme se přestěhovali za Prahu je vše kolem 10km za rohem:) Škoda, že jsme se tam nesetkaly.....

    OdpovědětVymazat
  3. Pro mě je to z ruky, takže lituji, že jsem nebyla. Díky za krásnou reportáž :-)
    Houpací prkno máme doma a je to úžasná věc :-)

    OdpovědětVymazat