úterý 5. ledna 2016

Sněhová


Dnes procházka v prvním pořádném sněhu. Teda jestli se ty 2 cm (nebo spíš jeden) dají nazvat pořádným sněhem. Včera jsme vyrazili na prochajdu, podívat se na koníky, když sněžilo. To taky miluju. Boban byl nadšený.




Docela mě mrzí, že děti nepoznají pořádnou zimu. Takovou, jaká bývala, když jsme byli malí my. Hodně sněhu, teploty klidně i pod -20 stupňů. Lyžovačka, bruslení, rampouchy...nádhera. Teď abysme tohle všechno zažívali jen na horách, a to ještě kdoví jestli, když tak pozoruji ty horské podmínky. 
Dneska jsme udělali prvního huhuláka. Ale jen malýho. Moje rukavice jsou totiž úplně na nic. Lepí se mi na ně sníh, takže jsem po minutě měla ruce jak sněhový žabák. Zítra, pokud ještě vydrží sníh, vytáhnu ty lyžařské. To je totiž to jediný, co mi z mojí lyžařské výbavy ještě bude:((


 


10 komentářů:

  1. Petro, nádherný sněhuláček :-) Ivana

    OdpovědětVymazat
  2. My sme sa tiež boli dnes vyblázniť v snehu, u nás je ho asi 5 cm, ale je tak sypký, že sa nám nepodaril ani takýto malilinký snehuliačik :-)ale vidno že malinký mal z neho obrovskú radosť :-) D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nám se to taky trochu rozsypalo. Boban z něj měl radost, ale asi tak 5min., než ho stačil rozkopnout a mít z toho strašnou srandu:)

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. Snad nám ten sníh aspoň chvíli vydrží. Od rána tu dnes sněží, tak snad jo. Huráá:)

      Vymazat
  4. Milá Petro, nejprve moc děkuji za recept na ty čokoládové koule, to bylo nebe v puse!a ten úspěch, co sklidily! a teď k zimě - já si myslím, že jak člověk stárne, tak ho zasahuje vzpomínkový optimismus :-) my dvě budeme skoro stejně staré a taky jsem žila v domnění, že za nás byla lepší zima - nene, to jsou ty pohlednice od Lady, které nás tehdy formovaly:-), pokud tedy nejste z hor. zima byla stejně jako teď občas sníh a občas jen mráz a někdy i bláto a vzpomeňte si na rok 2013 a přelom 2009 a 2010- toho sněhu nepamatuju za celý život!jenomže člověk si to pamatuje jen, když s tím spojí nějaký zásadní zážitek (pokud není fanda na meteorologii). takže já jsem optimistická, i naše děti zažijí hezkou zimu a alespoň dneska to vypadá na dalšího sněhuláka!krásný den, Marie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, Maruško, tak s těma čokokoulema jsem teda moc ráda:) Jinak asi máš pravdu. Bez dětí si tu správnou zimu člověk až tak nepamatuje. Maximálně tak to vypruzení z ranního odhrabávání sněhu a škrabání auta:) ALe je to tak. 2009 jsme se nastěhovali do baráku a pořád na nás padaly ze střechy laviny. To bylo fakt hodně sněhu. No, snažím se být optimista, tak snad zase napadne. Už dneska to bylo krásný, celý den sněžilo:)

      Vymazat
  5. Ja vcera nezvladala ani toho maleho snehulaka:-(, takze tleskam. Konici uzasni.:-) M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, nám vydržel asi pět minut, než ho Boban s radostí rozkopnul a zařval góól:)

      Vymazat