pondělí 19. prosince 2016

Adventní svícen


Ten, o kterém jsem mluvila tady. Protože je náš, víc jak 40ti centimetrový, věnec moc óbr ke štědrovečerní večeři, vyrobila jsem si ještě tento svícen. Adventní věnec mi navíc nebezpečně opadává (mám ho z části ze smrkových větviček), takže je už značně prořídlý.
Svícen nám bude tudíž zdobit štědrovečerní stůl líp a hlavně efektivněji, protože máme stůl standardních rozměrů a jídla je na něm na Štědrý den fakt hodně. Navíc by se člověk dle zvyků neměl od štědrovečerní večeře, resp. stolu vzdalovat, takže tam máme vše a s věncem bychom se tam už nevešli. 



Svícen je vyrobený ze špalku, který jsem našla na procházce s klukama (poslední měsíc s sebou pořád tahám nějaký dříví, šišky nebo mech:)). Manžel mi do něj vyvrtal díry na svíčky a já to jen lehce dozdobila. Mech, modřínové pidi šišky a pár červených doplňků. Bez nich to u nás nejde.




Akorát ten mech moc dlouho nevydrží, ale tak zatím mám svícen venku pod pergolou, tak to s ním snad nebude tak zlé, když je na vzduchu a ne v tom horku doma. Tam by mi ho totiž kluci stejně oškubali a přemístili různě po bytě, takže venku je v bezpečí. 

Co vaše věnce? Stále drží nebo vám taky opadávají jako mně?

6 komentářů:

  1. Parádní dekorace na štědrovečerní stul! :-) Já už jsem mechove dekorace taktéž dělala a mam s nimi výborné zkušenosti, pokud se mech rosí vodou, zůstane krásne zeleny, ale i když uschne, i tak je hezky dekorativní. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Ja rosila mech v nádobě a začal mi plesnivět, tak jsem ho asi přerosila😃 Tady už to vydrží, zvlášť, když je zatím venku.

      Vymazat
  2. Moc pěkný svícen! My máme buxusový takže zatím drží. :-) L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, ano, buxus je docela jistota, i když také sesychá. Hezký poslední předvánoční týden

      Vymazat