úterý 20. března 2018

Mamafest 2018


Musím vám o tom napsat. Bylo to totiž super. MAMAFEST 2018. Akce pro všechny mámy i nemámy, pro silné a odhodlané ženy. První ročník, který se konal v sobotu ve Vnitroblocku.
Duše celého projektu je Iva Baltaretu, kterou určitě znáte z blogu DIY projekty nebo z dalších mnoha akcí a projektů. Iva je totiž nezmar. Je hrozně nápaditá a pořád se vrhá do nových projektů a výzev. Nevím teda, kde na to bere energii, ale dělá to dobře. Minimálně Mamafest je toho dobrým příkladem.
A tahle naše Iva společně s agenturou Get Found, ve které mimo jiné působí, vymyslela festival Mamafest, který je určený pro všechny maminky (i ty nastávající), které přemýšlí, kam povede jejich cesta po skončení mateřské dovolené, ale i pro ty, které se na mateřské "nudí", resp. mají ještě stále dost energie a nápadů na to, aby rozjely něco svého nebo se nějak dále realizovaly, ať už kdekoliv. Všem těmto ženám byl festival určen.
Byla to celodenní jízda, kde se představilo spousta inspirativních žen, a to nejen z řad přednášejících, ale i samotných účastnic festivalu. Celé to bylo totiž také o networkingu, o propojení všech těhle holek, které jsou zapálené myšlenkou něco tvořit, ať už v jakékoliv oblasti. A že se tam těch kamarádství nebo spoluprací navázalo.

Mezi přednášejícími byla jedna víc zajímavá žena než druhá. Ostatně stejně jako mezi těmi, které konferenci navštívily. Tolik inspirativních žen na jednom místě. Wau...


Ale teď už k účinkujícím:

Energická Miriam Vránová ze Spiralisu, vzdělávací a poradenské neziskové organizace, povídala převážně o networkingu. Miriam je velmi zajímavá osobnost, která má za sebou spoustu zkušeností nejen z neziskové sféry a která mimo jiné pomáhá ženám rozjíždět jejich projekty. 

Lucie Václavková je kariérová poradkyně a lektorka. A je to taky živel. Prostě akční maminka se stejně akčním manželem :) Mimochodem znáte Dubánky? Tak ti pocházejí právě z dílny jejího manžela. Lucka studovala na VŠE, kde také přednášela. Působila ale také v Baby Office jako lektorka a organizovala vzdělávací programy. Více o Lucce ZDE.

Utukutu, dříve Houpací prkno zná každý. Gábina, jeho "stvořitelka" povídala o tom, jaká byla cesta k prknu takovému, jaké je a jak se s prknem z malé české dílničky dostala do celého světa. Gábina podnikání provozuje se svým manželem a evidentně jim to skvěle funguje. Získali hlavní ocenění na Živnostníkovi roku, expandují do Evropy, psal o nich Forbes Česko.




Jana Hejnicová Vatiklan nastupovala do práce již během mateřské dovolené - vyměnili si pozici s mužem. Nyní pracuje jako marketingová manažerka v DODO (super pražská služba, co vám kdykoli přiveze cokoli si jenom budete přát). Ale možná znáte Testováno na dětech, u jehož založení taky stála.

O radosti a bytí teď a tady povídala Pavla Dandová, propagátorka "nošení dětí", kterou můžete znát z blogu Back on TreesPavla si prošla nelehkou životní situací a  nedávno založila Nadační fond S lehkou hlavou. Při jejím povídání sál skoro nedýchal... 

Terku, alias Madame Coquette nemusím představovat. Tu všichni známe. Terka povídala o tom, jak se jí díky blogu otevřela cesta k celoživotní lásce a vášni - profesiálnímu focení. Terčino focení sledujte určitě TADY




Zorka Arazimová informovala o dostupných variantách práce pro maminky buď na mateřské, resp. rodičovské, tak po jejím skončením. Ukázala několik konkrétních případů vč. finančního porovnání. Pro mnoho maminek jistě zajímavé informace. Zároveň jsme se dozvěděly, jak v reálu pracují a uvažují personalisté/HR nebo jak vylepšit svůj životopis. Zorka má mnohaleté zkušenosti z oblasti HR - působí jak ve velké společnosti, tak zároveň nedávno založila vlastní neziskovou organizaci Genixa, kde pomáhají lidem vylepšit životopis a prezentační schopnosti při pracovním pohovoru. 

Lucie Šálená, alias e-shop s dětskými hračkami Chytrá opička. Lucka je strašně skromná holčina, kterou jsem dosud neznala. Během rodičovské si otevřela vlastní e-shop s dětskými hračkami Chytrá opička, který vypiplala k dokonalosti. Skoro každou hračku, kterou prodává sama fotí - jak produktově, tak v akci při dětské hře a zároveň natočí i video, aby rodiče co nejdetailněji viděli, jak hračka v reálu funguje, jak je veliká apod. Dokonalé...

Nakonec se představil projekt Mavimi, který pomáhá maminkám začlenit se do pracovního procesu a to jak formou brigády, tak i větších úvazků. Sdružuje maminky a firmy, které mezi sebou propojuje. Více o projektu ZDE.





No a to si představte, že já jsem byla jednou z těch, které měly možnost pohovořit o své cestě. A byla to sranda. Prý, teda... Já byla v takovém stresu, že jsem moc nevnímala, ale holky se prý bavily, tak doufám, že si kromě toho odnesly alespoň jednu informaci, která by se jim hodila :) Každopádně to pro mě byla veliká výzva a protože se výzvy mají přijímat, šla jsem do toho. Cílem bylo ukázat, že nemusíte hned tvořit milionový business, ale můžete jít postupně, pomalu, s rozmyslem a všechno si to vlastně užívat. Být spokojená sama se sebou a mít přitom hlavně čas na děti a celou svou rodinu. Toť moje filozofie. 
No a teď už se jen budu těšit na další ročník a další inspirativní ženy. Věřím, že bude...




Byla některá má čtenářka načerpat energii a informace na Mamafestu?

2 komentáře:

  1. Petro, pěkná reportáž. Já už jsem to tedy sledovala s Terezou a ta mi taky říkala, že to bylo úžasné. A ten stres je naprosto v pořádku. Já jsem ho měla pokaždé, nejen poprvé, před každou další přednáškou. To k tomu asi patří a člověka to udržuje ve střehu. Hezké dny.

    OdpovědětVymazat
  2. Díky. Jojo, bylo to opravdu fajn. Já taky prezentovala mnohokrát, ale přece jen, když má člověk mluvit o sobě a "radit" a lidi si za to ještě ke všemu zaplatí, je to takový jiný a mnohem větší závazek. Každopádně skvělá zkušenost a do určité míry vystoupení z konfort. zóny... A hezké Velikonoce přeji celé rodině:)

    OdpovědětVymazat