středa 28. března 2018

Velikonočně


Letos Velikonoce moc neřeším. Teda podle fotek to možná tak vypadat nebude, ale všechno to byly dost momentální nápady během chvíle, kdy mi oba nemocní kluci naráz usnuli. My totiž asi i ty Velikonoce promarodíme. Už jsem z toho, slušně řečeno, dost rozladěná. Já mám další antibiotika (za což si teda asi trošku můžu sama, protože s těmi prvními jsem neležela ) a děti druhou vlnu chřipky, která se vrátila do školy a to moje nachlazení je asi dorazilo, když s námi spí střídavě v posteli, že jo...
No ale tak velikonočně jsem si to doma aspoň trošku vyzdobila. Co na tom, že okna jsou zaprášený, hlavně, že máme vajíčka na stole. Letos opět přírodně, i když kluci mají v pokojíčku barevnou divočinu. O tu je neochudím. Sama jsem jako malá měla ráda barevné Velikonoce.
Vymyslela jsem si mech, který že mi jako manžel cestou z práce vydloubne v lese. No, ale je taky nachcípanej, tak jsem mu to radši moc nepřipomínala a zaběhla pro mech na zahradu (jo, místo trávníku máme letos trochu mech.... smutný...). 





Letos jsem si, asi po třech letech plánů a odříkání, že je vlastně nepotřebuju, pořídila dřevěná vajíčka. Jsou krásná  a mám z nich radost. Doplnila jsem je vyfouklými vajíčky a  na některé nalepila peříčka. Peříčka mám koupená, protože je používám na tvoření, ale dřív jsem využívala peříčka, která jsem nasbírala s dětmi na procházkách.

 


 



Vajíčka s mechem jsem původně chtěla umístit do mé krásné velké skleněné koule, kterou jsem měla třeba vloni (tady), ale pak jsem zjistila, že jsem si ji uštípla a už je vyhozená. Ach jo. A tak jsem využila tenhle tác a takový malý etažér, který je malý také kvůli tomu, že se jeho spodní díl rozbil. Jó, co my jsme toho za tu mateřskou s dětma rozbili. Radši nepočítat... Občas jsem kvůli tomu šíleně hysterčila a bulila, když šlo o nějaké historické nebo památeční kousky, teď už to tolik neřeším (bych se musela zbláznit:)).




No a pak už jen dvě drobnosti na zdi. Zrecyklovaný adventní kalendář a dekorační větev s vajíčky. Kruh z adventního kalendáře jsem odzdobila hned po Vánocích a dosud ho měla jen tak, bez vajíček. A teď jsem tam jen přilepila vajíčka a taky to jde.  





No a větví mám doma celkem dost, protože z nich tvořím, takže proč je nevyužít i na Velikonoce. Vajíčka jsou tam zavěšená jen tak, na režném provázku. A ta porcelánová, to jsem jen zrecyklovala tuhle loňskou velikonoční dekoraci.




 
 
A co vaše velikonoční dekorace? Kdy jste zdobili?

7 komentářů:

  1. Musím pochválit - výzdoba se moc povedla :-) Tak ať se ještě povede porazit všechny bacily a potom už pěkné velikonoce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Ivi:) Já doufám, že budeme brzy fit. Snad se sluníčkem pookřejeme i my. Krásné Velikonoce přeji...

      Vymazat
  2. Máš to nazdobené krásně. Já jsem taky nějaké polochcíplá (přechozená viróza), ale ATB tedy nemám a musím se přiznat, že pokud jde o velikonoční výzdobu, máme dvě kraslice na větvi kroucené vrby a k tomu jeden růžový hyacint. Takže proti mně jsi "borka".
    Brzo se uzdravte všichni

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Stáni. Důležitý je si ty Velikonoce užít, že jo:)

      Vymazat
  3. Opravdu krásná výzdoba, jemná, milá, decentní. Děkuju za inspiraci, také zkusím ustlat vajíčkům na mechu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, děkuji. A krásné Velikonoce přeji a ať se dekorace povede...

      Vymazat
  4. Peti, máš to skvěle připravené. Závěs s vajíčky je perfektní, všechno jednoduché, čisté. Vůbec není znát, že bys na to neměla dost času. Posílám zdraví a energii aspoň na dálku! Krásné Svátky, Iva

    OdpovědětVymazat