neděle 1. prosince 2019

První adventní


Tento týden jsem tu podruhé. Jsem dobrá:)
Vše vám přeji ten nejkrásnější vstup do posledních týdnů tohoto roku a tu nejkrásnější první adventní neděli.
Já si tento víkend dávám do těla. Včera náš Bruník pomáhal rozsvěcovat obecní vánoční strom. Zpíval spolu s ostatními dětmi koledy. Byl za baču Janka s píšťalkou (.."a ty Janku na píšťalku")... Roztomilouš. Já mu došívala kostým a ještě dalšímu kloučkovi vyráběla dudy:)



A také teprve včera jsem dělala i adventní věnec. Udělala jsem ho odpoledne s tím, že ho večer ozdobím, ale radši jsem večer žehlila, takže jsem zdobila až dnes ráno.  Ale aspoň jsem si udělala těsto na perníčky, které budeme s klukama dělat za chvíli.
Mimo to jsem ještě ráno zdobila dům a vyráběla jednu macramé dekoraci. O té až příště.
Věnec máme letos takový střapatý, bez mašliček, které jinak každý rok dávám. Na výrobu samotného věnce jsem použila letos sedm druhů přírodnin. Borovici, smrk, buxus, thůji, modřínové větvičky se šištičkami a nově také borůvčí a břečťan.
Jako ozdoby mi posloužily mé bohaté zásoby přízdob, které každý rok stále dokupuji, protože nikdy nezůstane u výroby jen jednoho věnce (i když letos naštěstí jen dva) a pak další přírodniny. ˇ
Čím máte nazdobené věnce vy?



1 komentář:

  1. Nádherný věnec :-) A není třeba vůbec mašliček. Přírodní je nejhezčí :-) Také jsem letos použila i borůvčí a dobře posloužily i větvičky z lísky.

    OdpovědětVymazat