pátek 12. února 2021

Rok 2021 : Rok kovového Buvola


Dneškem počínaje začíná podle čínského kalendáře Rok kovového Buvola
A já jako každý rok zjišťovala, jaký by tento rok měl být. 

Jeho energie údajně projasní pochmurnou atmosféru a nasměruje naše životy k mnohem radostnějším vyhlídkám. Podle všeho to bude rok ozdravný. Naše postoje, podvědomé vzorce i vztahy s ostatními lidmi projdou velkou proměnou. To, co má pevný a zdravý základ, se bude rozvíjet, ostatní věci skončí. 

V roce kovové Krysy vystupovaly do popředí hlavně materiální hodnoty, Buvol symbolizuje odpovědnost, tvrdou práci a trpělivost. Loňská Krysa nás všechny vyčerpala, s Buvolem máme šanci energii nabrat a trochu si vydechnout. Z finančního hlediska nám Buvol slibuje stabilitu a rovnoměrný růst příjmů.

Doba nejistot a strachu pomine, ale jen u těch, kteří budou spoléhat sami na sebe a na svůj selský rozum. Obecně budou lidé svoji pozornost více směřovat na zdraví, energii, alternativnější způsob života, posilování těla, ale i ducha.  

Barvy podle čínského horoskopu budou: bílá, žlutá, zelená - tedy šťastné barvy, které ve Feng Shui přitahují prosperitu a úspěch. Chcete-li zvýšit své štěstí, noste kovové doplňky. Prvek kovu je minimalistický, velmi čistý a úsporný a vybízí k tomu, abyste právě tímto směrem navedli i svůj život. Zbavte se zbytečné zátěže, nebojte se vyhazovat – věci, ale i staré křivdy a vzpomínky nebo lidi, kteří vás spíše vysávají a unavují, než aby vám něco dávali. 

"Nechte si v životě jen to, co vám přináší radost. "


Díky tomu si uklidíte také v hlavě, projasníte myšlenky a zbavíte se nánosu starostí, obav a melancholie.


VZTAHY A RODINA

Další významnou Buvolí hodnotou je konzervativnost – tedy příští rok nebude příliš vhodný k novým začátkům, cestování či k objevům, ale k tomu, abyste se soustředili na to, co už máte, vylepšili to a prohloubili. 

Rok kovového Buvola bude rokem rodiny a soužitím té nejvíce centrální jednotky společnosti. Soustřeďte se na vztahy se svými nejbližšími, rozvíjejte je a upevňujte. Na experimenty a nové, radikální cesty bude vhodnější následující rok Tygra.

Energie Buvola s sebou přinese i vhodné příležitosti k uspořádání rodinných záležitostí – dojde k ukončení nefungujících partnerských vztahů, či naopak k sňatkům, ale také změnám zaměstnání. Nový rok zkrátka přeje zejména těm, kteří mají dostatek sil na překonávání překážek a jsou velmi pilní, trpěliví a pracovití.


ZDRAVÍ

Rok kovového Buvola nás vyzývá, abychom důsledně pečovali o své zdraví. Tento rok bude pro většinu z nás skutečně velmi náročný a plný stresu, což se následně odrazí i na oslabené imunitě. Relaxace, plnohodnotný spánek a pobyt venku naší imunitě jen prospějí.


PRÁCE

Budou na nás kladeny vyšší nároky a nic nedostaneme zadarmo. Nemá přitom smysl cokoli odkládat, naše úkoly a povinnosti nás beztak doženou. Ti, kteří vytrvají, si mohou během tohoto roku vybudovat velmi perspektivní existenci. 

Je ale zároveň třeba být maximálně otevřený ke všem novým poznatkům a zkušenostem a především změnám. Těch nás čeká víc než dost a v mnoha případech půjde o změny radikální. Přesto je nezbytné je přijmout a začlenit do svých životů. Jedině tak proplujeme rokem kovového Buvola jako vítězové.


PENÍZE

Rok buvola předpovídá, že se nemusíte obávat žádných ztrát. Naopak. Pokud jste v roce uplynulém museli šetřit, pak se těšte na rok kovového Buvola, který vám přinese hojnost. Mohlo by se vám podařit dosáhnout i jisté finanční nezávislosti. Přijít by vám mohly i nečekané peníze. Ty vám pomohou vyřešit spoustu problémů.

Tak co, těšíte se na tento rok ? 


A stejně jako každý rok si sem uložím předpověď pro všechny Opice:

Rok kovového Buvola pro nás bude znamenat období otázek a odpovědí, díky kterým konečně najdete tu správnou životní cestu. A taky tolik potřebnou rovnováhu. Celá řada problémů, jež vám dosud připadaly jako neřešitelné, dojde jako mávnutím kouzelného proutku svého rozuzlení. Potkáte i mnoho nových přátel, kteří vás v řadě věcí ovlivní. Zaměřte se však v první řadě sami na sebe a svůj vnitřní klid. Je to velmi důležité pro váš budoucí život. Nový rok vám přinese také příjemné finanční zisky, ale s penězi zacházejte velmi šetrně a využijte je jen k nezbytným účelům.



Zdroje: 1 | 2 | 3 | 4


Žádné komentáře:

Okomentovat