pondělí 29. listopadu 2021

1. adventní



Včera už jsem příspěvek nestihla, tak dnes.

Adventní věnec jsem totiž dělala až na poslední chvíli, včera dopoledne. Chytla jsem od dětí nějakou rýmu a nechtělo se mi do lesa. A tak jsem si myslela, že udělám takovou alternativu 4 svíček do staré bábovkové formy - jen tak s mechem. Ale nakonec jsem se hecla, oběhla zahradu, ostříhala kde co a věnec byl za pár minut na světě.


 

 


A letos jsem ho ani nijak zvlášť nepřizdobovala. Jen velkými rolničkami, šiškami a oříšky. Na samotný věnec jsem pak použila hlavně túji (různé druhy), brslen a buxus. Já vím, túji spousta lidí nemá rádo, ale ona neopadává a to pro mě bylo podstatné. Stačí mi neustálé zametání po dětech (a ještě řešit jehličí). 






A připojuji ještě pár fotek, jak jsme minulý týden s klukama pekli perníčky. Ozdobené je ještě nemám a ani se mi do toho moc nechce, ale asi tento víkend se na to vrhenem.

Jak jste na tom s věnci vy? Dělali jste si je sami? A co perníky, máte?

1 komentář:

  1. koukám, že nejsem sama, kdo má místo nosu okap-já prostydla u mytí oken.....ale normálně funguju. Mám ráda věnce co zahrada dala - a tůje je prima, nepadá. Jinak jsem chtěla dělat větvičkový slepovaný, ale nakonec jsem ostříhala dlouhé šlahouny psího vína, smotala do kruhu a ozdobila šiškami a kouličkami...a dobrý. Přeji bezbacilový zbytek adventního času. z Jizerek Olina

    OdpovědětVymazat