Recept na koláč je úplně jednoduchý - ostatně jako všechny recepty, které dělám. Nesnáším totiž složité vyvařování. Takže:
1/2 hotového listového těsta
(kdo chce, může dát celé balení, ale korpus pak bude o to vyšší)
400g mraženého listového špenátu
200 g ementálu
250ml šlehačky
2 vejce
2-4 stroužky česneku
sůl, pepř
Vyválíme listové těsto a přeneseme do formy. Špenát podusíme spolu s česnekem, solí, popř. pepřem.Sýr nastrouháme. Zchladlý špenát smícháme s nastrouhaným sýrem, vejcem a šlehačkou a řádně promícháme. Směs vlijeme na těsto do formy. Pečeme při 180°C asi 35 minut - až je povrch zlatavý.
Lepší varianta je ovšem se slaninou !!!! Tzn. místo špenátu dáme cca 200 g slaniny a místo česneku 1 cibuli.
...tak to vypadá skvěle§ Díky za inspiraci. I já miluji, když věci odsejpají v životě i v kuchyni...Věrka
OdpovědětVymazatHmm, vypadá dobře, díky za recept:-)
OdpovědětVymazatAjka