pátek 22. listopadu 2013

Megalomanství aneb "Je to normální"?

Mám ráda, když mám všeho větší zásoby. 
V reálu to znamená, že jakmile je cenová akce něčeho zajímavého, kupuju to ve velkém. A tak máme v zásobě asi 10 balení 1,5l Jaru, 15ks zubních past, x sprchových gelů apod. No a taky občas dóst přeplněný mrazák. 
Teď, když máme dítko a já se dostanu do hypermarketů sporadicky, je to ještě horší. Tzn. plen mám plné skříně, vlhčených ubrousků asi na rok dopředu a včera manžel donesl mou objednávku z lékárny. Když jsem to všechno vyskládala do šuplíku, trochu jsem se zděsila a uvědomila si, že už je to se mnou na pováženou. 
Já se ale zkrátka nedokážu asi dostatečně ovládnout. Vždycky si říkám: "co když už tahle mega výhodná akce nikdy nebude?" a pak koupím ten ranec věcí. 
Trochu se uklidňuju tím, že tchyně (a taky můj taťka) je to samé. Manžel tohle její počínání komentuje slovy: " Moje máma kupuje všechny věci 1x pro sebe, 1x pro nás a 1x kdyby někdo potřeboval" a soukromě jí říká "naše Delvita plus". 
Ne nadarmo se říká, že si chlapi podvědomě hledají kopie svých matek:)) No, doufám, že to tak není ve všem.....
Jak jste na tom vy? Kupujete taky věci v akcích a děláte si zásoby nebo to neřešíte? 

2 komentáře:

  1. Ta jestli je ta LInola ta velká (do koupele), tak to su yvědavá, kdy to vypotřebujete. Máme 1 10 měsíců a stále slouží. A až dojde, už v ní koupat nebudu (říkala mi to dr.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je divne. To my tedy mame spotrebu velkou, kdyz koupeme kazdy den ve velke vane (tj. vic vody nez v male vanicce). Davkovani dle letaku neresim, davam uz od oka. Malej ma sussi pokozku.... Pocet spotrebovanych Linol bych ted, v 8 mesicich, uz tezko spocitala. Podle doktorky mame koupat stale. My totiz pak nemazeme olejem, jen spec. kremem, takze mozna i kvuli tomu je ta spotreba vetsi....Diky za navstevu. P.

      Vymazat