pondělí 12. května 2014

Bobík maluje # 2


Po 3 měsících (vlastně skoro po 4)  Bobík opět maloval. Tentokrát to nebylo v pytlíčku jako poprvé, ale vysvlečený do půl těla maloval ručičkami přímo na papír, kde byly vymačkané tempery. To vše opět na tvrdý karton, protože obyčejný křídový papír ještě stále spíš mačká než aby na něj kreslil nebo maloval.
Trošku se toho malování nejdříve bál, ale nakonec něco vytvořil (trošičku s mojí pomocí). A pak rychle putoval do vany, protože začal ručičkami nebezpečně malovat i po svém tělíčku:)
Zkoušíme kreslit i voskovkami, ale jsou to spíš jen pokusy. Voskovky jsou na něj ještě moc těžké a nedokáže je správně uchopit, i když jsou trojhranné. Samotný papír je pro něj stále ještě zajímavější než samotné malování.





2 komentáře:

  1. Náhodou vypadá hrozně čistě!:) Nám se osvědčily nejvíc fixy, barvy a propisky - na voskovky a pastelky B. nedokáže vyvinout dostatečný tlak, aby to dělalo uspokojivě výraznou stopu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cisty byl na zacatku, kdy zkoumal, co to vlastne vsechno znamena:) Pak se zacal osivat, ze ma spinave ruce a zacal si je o sebe otirat:) Fixy budou asi lepsi, protoze ty pisou skoro samy, ale taky z nich byl pocmaranej, kdyz jsme to zkouseli. On je na to jeste malej, ale obcas takovehle pokusy delame...Ale diky za tip. Okoukavam od tebe casto:)

      Vymazat