pondělí 16. června 2014

Bobíkova oslava

V sobotu oslavil náš Bobíček svůj první rok života. Oslava to byla veliká, jako celá Afrika:)) Počasí nám nakonec přálo.
Bobíkovi jsem udělala speciální dětský dort, takže ho hned směle ochutnal a býval by ho během odpoledne celý snědl (apetit má po mamince). Svíčku tedy sfoukával za pomocí maminky vyparáděné Minie ušatou čelenkou, ale příští rok už to určitě zvládne sám.
Ze všech dárků měl ohromnou, neskrývanou radost. Nejvíc ho zaujal multifunkční volant, i když je v holčičích barvách a taky houpačka. Potom taky auto a xylofon (asi jako každé dítě miluje hudební dárky). Bobík totiž miluje volanty a auta vůbec. Pokaždé, když s tátou zajíždí autem do dvora, stojí za volantem a točí s ním jak zběsilý, a tak pevně se ho drží, že ho nakonec vždy vyndaváme z auta z šíleným křikem. 
Ty největší dárky od nás, rodičů, dostal tzv. z druhé ruky. Kupuji je vždy jednou za čas ve větším na aukru (většinou od jednoho prodejce). Pro jednoleté či menší dítě totiž odmítám dávat horentní sumy za hračky od zavedených firem, když dítě v podstatě ještě ani nechápe, o jakou hračku se jedná. Použité je koupím za směšnou částku a poslouží úplně stejně. Taky mě nebude tolik mrzet, když se rozbijí. Např. zmiňovaný volant mě stál 39 Kč.  Ušetřené peníze budu raději investovat do kvalitního jídla nebo zajímavého výletu.

Děti si totiž, jak všichni víme, stejně nejvíce vyhrají s těmi nejjednoduššími věcmi. 
U Bobíka nakonec vyhrály balonky a bublifuk, se kterými si dokázal hrát po zbytek dne a vlastně i houpačka, ve které se houpal a v každé ruce měl balónek.
 

Pro dospěláky bylo občerstvení formou tapas a taky nepečený jahodový cheesecake podle Dity P. (recept ZDE) a meloun jako osvěžení, samozřejmě. A potom taky nezbytná grilovačka masa a zeleniny.

 


9 komentářů:

  1. Je nádherný! Moc oslavenci gratuluji :-) Moc vám to sluší! Petro, krásný den!

    OdpovědětVymazat
  2. Oslava to musela být nádherná... Bobíkovi vše nejlepší a samou radost!

    OdpovědětVymazat
  3. Přidávám se ke gratulantům a Bobíkovi přeju všechno nej! Oslava vypadá úžasně. To je výhoda letních dětí...

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Peti, Krásní jste:) Přeji hodně zdraví Bobíkovi!!

    OdpovědětVymazat
  5. Dekujeme za prani. Bylo to fajn. Darku jak na Vanoce. Taky jsem rada, ze je to letni dite stejne jako ja:) Zvlast v teenage veku si pak bude ty svoje party uzivat:)

    OdpovědětVymazat
  6. Nějak nevím, kdo je kouzelnější :) ... jestli Bob nebo Ty v těch ouškách :)

    OdpovědětVymazat
  7. Před nedávnem jsem objevila váš blog, tak si ho se zájmem začínám pročítat. Oslavu jste měli určitě krásnou a ten Bobíkův dort - taky bych si ho s chutí dala :)
    Naše oslava prvních narozenin proběhla také ve velkém s velkými přípravami - dort jsem dělala 2x. To proto, že první mi spadl na zem, když už byl hotový :)
    Mějte se moc hezky a užijte si léto a já zase brzy nakouknu, co je u vás nového.
    Hanka
    http://hananadovolene.blogspot.cz/2013/10/prvni-narozeniny.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuju za navstevu, Hani:) Uz jsem take v rychlosti prosmejdila vas blog. Vase oslava se taky naramne vydarila a Jari si to uzil a chutnalo mu jak je videt z fotek:)

      Vymazat
  8. Krásné fotečky :)) Oslava musela být super! S těmi hračkami pro prcky mám naprosto stejný názor ;)

    OdpovědětVymazat