sobota 26. července 2014

Pokroky

Bobík sice ještě sám nechodí, i když už strašně dlouho intenzivně obchází nábytek a všechno, čeho se může chytit, chodí za ruce a s motivací sám udělá cca 4-5 kroků. První kroky, resp. delší chůzi u něj tedy očekáváme každým dnem.
Také je hrozně vnímavý, všechno ho strašně zajímá, vše rozebírá, prozkoumává a nejvíc ho baví elektrické spotřebiče, resp. jejich kabely, se kterými je jak v tranzu.
Taky miluje moje vlasy. Dokáže se do nich zabalit a líbezně vzdychat:))... a taky za ně pěkně tahat. Čím dál tím častěji si říkám, že se snad nechám ostříhat.
Aktuálně má Bobík 8 zubů a další se vesele klubou. 
Také už zkoušíme chodit na nočník, ale ještě mu to moc nejde, resp. jen občas. Mmch. nočník budeme asi muset koupit nový, s větším otvorem, protože v porovnání se starými nočníky jsou ty dnešní, moderní, dost úzké a nepohodlné.
Jinak se Bobík strašně rád koupe a ve vodě by vydržel celý den. 
Už se také dokáže částečně najíst sám, lžičkou, i když ho pořád víc baví spíš míchání toho jídla.
Jo a první slovíčka - různé neidentifikovatelné mrmlání, "nadávání", a ze slov zatím jen táta, bába, teta a taky HAF...psí štěkání je u nás vůbec teď dost oblíbené. Ostatní zvířecí zvuky se pilně učíme - koupili jsme k tomu plastová domácí zvířátka.
Tak teď už jen ty první samostatné krůčky.





1 komentář:

  1. Krásný článek! Vzpomínám, jak se začínalo chodit u nás... ach jo, to letí! :)

    OdpovědětVymazat