pondělí 30. března 2015

Velikonoce na okně

Zjistila jsem, že u nás doma už můžu mít vystavené něco jen na oknech. Ze stolu a z různých komod mi totiž náš malej drak všechno strhne, převrhne, ukradne a schová.
Takže si už aranžuju jen to okno, bohužel. Ještě tak dva roky na tom budu stejně, než odroste ten menší dráček.
Venku při procházce s klukama jsem si natrhala větvičky špendlíků (slivoň špendlík) a taky zlatý déšť, který máme sice na zahradě, ale tam je to takový menší úhledný keřík, z něhož většinou netrhám. Takže jsem šla na známé vyhlídnuté místo, kde roste zlatý déšť volně a ejhle, oni mi ho mezitím porazili. Nechápu. Bylo to ale asi čerstvě, takže větvičky byly v plném rozpuku. Nu což, otrhala jsem ho tam notně a mám z něj asi tři vázy. Dvě venku a jednu doma.
Naopak stromů špendlíků tu máme celou alej, která lemuje silnici do vedlejší vesnice. Tam můžu trhat třeba každý den. Nakonec to možná tak dopadne, protože na tom okně mi hned druhý den větvičky vykvetly plným květem a začaly lehce opadávat. Holt jim ten teplý vzduch z topení nedělá dobře.

 Vajíčka jsem pomalovala černým centrofixem a ty ostatní jen ovázala růžovou papírovou stuhou. 



8 komentářů:

  1. Vajíčka vypadají parádně. Mému synovi je 6, takže už nic nebere a neshazuje, ale zase všude odkládá své hračky, tak se z nazdobených koutů také dlouho netěším :) Hezký týden, Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuji, Jani. Tak to me ceka jeste vyssi level. Diky za info :-)

      Vymazat
  2. Peťo, nevěš hlavu. Něco málo dekorací bych ale nechala i na stolech. Osvědčilo se mi to u dcery a nyní i u syna. Ze začátku je to sice trochu zkouška nervů, ale když člověk vydrží, může těch dekorací i mimo okno postupně přibývat :-) Vycházím z faktu, že co je zakázané/co se nesmí/co je poprvé, nejvíce láká. Je třeba to prozkoumat. Po na druhé nakouknutí už je to zajímavé méně a pak ještě a ještě méně, až to ty malé prcky nezajímá vůbec a jdou si po svém :-))

    Stejnou praxi jsem uplatňovala např. i u květin (jedovaté kousky jsem samozřejmě dávala z jejich dosahu, ale trénovali jsme na květinách, které pro děti nejsou nebezpečné), nestěhovala jsem je jako řada maminek všechny z domova pryč, ale byly všude, na oknech či stole, vysoké na podlaze. Ze začátku jsem děti trochu musela po očku hlídat a vysvětlovat. Když jsme si však vysvětlili, že je kytička živý "tvor" a že o ní musíme pečovat, zpívat jí, povídat si s ní, hladit, zalévat.... začali to dělat a kytičky jsou bez úhony :-))

    Dekoraci máš ale krásnou, i když jen na okně. Díky za krásnou inspiraci do dalších let - letos už mám víceméně připraveno :-)) Krásný den Anička

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani, diky moc za mily a obsahly komentar. Ja mam par dekoraci i na jidelnim stole, ale spis takove, u kterych by mi nevadilo jejich zniceni. Je fakt, ze obcas si Boban jednou sahne a asi to pro nej neni tak zajimave, tak si toho dal nevsima, ale to je spis loterie. Na komodách to mám také, ale vse odsunuté daleko od dosahu, takze to vypada jak.... Tak snad jak Boban poroste, bude to lepsi. I kdyz kytky mam teda otrhane solidne:))

      Vymazat
  3. Moc hezká výzdoba a hezké fotky. Hezký zbytek dne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky, diky...od vas, maminky tak sikovne dcery (asi po mamince) me to obzvlast tesi :-)

      Vymazat