pátek 10. dubna 2015

Do knihovničky a na výlety

Jak jsem slíbila, tento post bude o recenzi dvou knih a dětského batůžku. Jsou to dárky pro našeho Bobana, který zanedlouho oslaví svátek a pak narozky.
Knížky Jaro a Léto od německé autorky Rotraut Susanne Bernerové jsem pořídila už někdy v lednu. Narazila jsem na jejich recenzi v nějaké skupině na FB a mimo jiné se z nich radují děti v dalších 15ti zemích světa, a tak jsem je koupila také.
Jsou moc pěkné. Mají netradičně velký formát a jsou plné obrázků, ze kterých můžete převyprávět miliony příběhů. Jednoznačně líp pro mě vychází Léto, které obsahuje mnohem více postav a díky nim se dá vymyslet mnohem víc příběhů.
Kromě Jara a Léta ještě existuje i Podzim a Zima, ale momentálně jsou vyprodané. Dotisk se chystá na podzim.
Knihy mají sice jen 14 stran, ale formátu 26 x 34 cm, na kterých je spousta postav a situací na převyprávění. Každý den tak můžete vymýšlet nové příběhy. V knihách je vždy každá dvojstrana situovaná do jiného prostředí - rodinný dům, statek, nádraží, kulturní centrum náměstí, obchodní dům a park. A děti tak mohou sledovat, jak se tato prostředí mění během ročních období.







No a další věcí, kterou už doma máme, je i zvířecí batůžek
Batůžků ve zvířecím provedení je strašná spousta. Od značky Skip Hop snad dvacet druhů, a to ve dvou velikostech, což je taky super. Já se pořád nemohla rozhodnout, který koupit, zda pejska nebo zebru. U nás při procházkách totiž potkáváme spoustu psů, takže Boban celou cestu "hafá". Nakonec jsme ale vybrali ZEBRU. Přišla nám taková výraznější, hezčí. 
Batůžek je velký tak akorát, takže se do něj kromě svačiny, náhradní mikiny, kalhot, případně bundy, vejde i výbava na písek a nějaká pěkná knížka. Na přední straně je větší kapsa, která má uvnitř ještě jednu kapsičku, ideálně na vlhčené ubrousky, příp. plenky. 

Na boční straně je klasická kapsička na pití, aby bylo hned při ruce.  Samozřejmostí je poutko na zavěšení. Příjemné jsou i úchytky na zipu, v tomhle případě lístečky. Nemám ráda, když nemůžu najít zip. S těmito úchytkami se mi to určitě nestane. 
 
 Pokud nám batoh vydrží až do školky (v což doufám), využijeme také místo pro jmenovku. 
 
Už se těším, jak jím Bobana obdarujeme a co na něj bude říkat. Na hřišti a na výletech bude určitě za frajera:)

3 komentáře:

  1. Ten mel dostat před naší navstevou v ZOO:) katrin

    OdpovědětVymazat
  2. Taky máme knížky z tého edice. Podařilo se mi sehnat všechny 4 roční období. Jsou skvělé. Rádi si je s naším Járou prohlížíme. A batůžek od Skip Hop máme taky. Přijdou mi děsně originální. My máme zatím tu menší velikost - vybrali jsme Opici a Jára si v batůžku nosí hračky, které chce s sebou vzít na výlet.

    OdpovědětVymazat