pondělí 7. prosince 2015

Pečení zdar


Včera jsme s Bobíkem úspěšně odstartovali letošní vánoční pečení. Byli jsme totiž e-shopem prodeti.cz pozvaní na mikulášské pečení perníčků do holešovické Chefparade
Akce byla sice určená pro děti od 4 let, ale i náš, skoro dvou a půl letý, Boban to zvládl, jestli se to dá tak nazvat. Jak to vypadalo, trefně včera popsala ve svém postu Terkase kterou jsme se tam potkali.
Po počátečním skamarádění s madame coquette Lolinkou, jsme se pustili do práce. 



kontrola surovin
Poctivě jsme si vypracovali těsto, i když s některými ingrediencemi tak trochu od oka  a mohlo se začít s vykrajováním. Každý Bobíkův vykrojený perníček byl něčím specifický - stromeček s nožičkami, ryba s vydloubnutým okem, žralok místo kapra apod., ale nakonec to všechno dobře dopadlo a perníčky se nám krásně upekly.

matka se synem v akci,
 za fotku děkuji madamecoquette.cz

Bobík těsto poctivě ochutnával a ochutnával, zda je v pořádku (stejně jako doma)
za fotku opět děkuji madamecoquette.cz

a tohle jsou naše výtvory - každý má nezaměnitelný Bobíkův otisk:)

Takhle krásně vypadaly perníčky po dopečení.
A ještě líp potom, co je Bobík natřel vajíčkem, aby se leskly.
 

Během doby, kdy jsme čekali na upečení perníčků, si to tam Bobík vzal trošku do parády. Pod naším pracovním stolem udělal parádní bunkr a tam si s Lolou, mezi pečením,  hráli. Vykramařil jim tam půlku kuchyňského nádobí, ale byl šťastný. Jednou aspoň nedělal nepořádek doma:) A já děkuji Terce, že jejich bunkr zvěčnila. Mě to ani nenapadlo, protože to je naše denní rutina.

Bohužel akce byla dle mého názoru trošku podceněná z hlediska organizace práce a surovin (až tak, že došla i základní ingredience - perníkové koření), takže byly poměrně dlouhé prodlevy, a to pro ty naše prcky nic moc. Navíc tam byla jen jedna paní pekařka/ cukrářka, která nás všechny měla na starost, a to bylo opravdu málo (až mi jí bylo chvílemi líto, jak tam, chudinka, kmitala). Ale perníčky se nám úžasně povedly i tak.
Akorát na to zdobení jsme již nevydrželi čekat, takže jsme si perníčky pomazali vajíčkem, aby se nám krásně leskly, zabalili je do svačinového Lego boxu, který jsme dostali jako dárek a jeli zpět za Bruníčkem.




Za nás to byla hezká předvánoční akce, která se dětem moc líbila. Ostatně kdo z nás peče ve společnosti tolika dětí a na tak zajímavém místě, že? 
Jak jste na tom s pečením vy? Už jste začali nebo vám pečou babičky či si vánoční pečivo kupujete?

6 komentářů:

  1. Byla to super akce! Právě díky těm nedokonalostem si to budeme pamatovat. Jak jsme se zasmály, když nám paní lektorka oznámila, že na nás nezbylo perníkové koření a na její vyděšený obličej, když jsi jen tak mimoděk řekla, že jsi sodu dala OD OKA!!! :-D :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, presne tak, bylo to fajn. Jeste, ze jsme tam s tema prckama byly dve. Doma bych si to asi nelajzla, dat tu sodu od oka, ale v tom chaosu a bez pernikoveho koreni jsme to braly tak trochu s nadhledem, ze?:)) Improvizace je nam holt vlastni:)

      Vymazat
    2. Však já bych ji klidně dala od oka taky, šlo hlavně o to, aby si to děti užili (a udělali bordel někde jinde, než doma), ale děsně mě ta paní rozesmívala. :-D Jako byla super, určitě to byla špica ve zdobení perníčků, ale práci s dětma moc nedávala. :))
      A náhodou na to, že jsou Bob i Lola tak malí, jsme to zvládli bezvadně. :)

      Vymazat
  2. Prima akcia, zlatí ste, Bobík !
    A ty si krásna !!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky, Alenka. Lichoti mi to, i kdyz si to sama vubec nemyslim:) Porad bojuju s tema kilama navic, ale snazim se to skryvat:)

      Vymazat
  3. Vypadas skvele Peti!!! krasný fotky, akce a vytvory ;-)

    OdpovědětVymazat