pátek 4. prosince 2015

Vánoční okno # 1


U nás doma už to také voní vánoční výzdobou. Čím jsem starší, tím méně toho dekoruji. Dřív mi nevadilo tisícero serepetiček, teď spíš čím méně, tím lépe. 
Kromě adventního kalendáře, který nám částečně dělá také ozdobu, protože je zavěšený na chvojí, máme i další výzdobičku.
Trochu jsem oprášila své DIY kartonové domečky, které jsem dělala na jaře. Dala jsem jim zimní šmrnc, kromě té mastné šmouhy, kterou je vyzdobil Boban, když si je vzal do parády. 
Věnec jste už viděli a mimo něj jsem dala na okno náletový stromek v papírové tašce, kterou jsem tak recyklovala. Ovázala jsem ho červeným provázkem a zavěsila na něj keramické nebarvené ozdoby. Na druhém, který stojí u televize společně s odstrojeným velikonočním věncem, jsou rolničky, které konečně letos našly své místo.

A pak tu máme taky kůru z obřích klád (už jsem na ní měla podzimní dekoraci), na které je jen jednoduše větvička borovice, parůžek, plechová ozdoba, šišky a jablíčko, které mi supluje chybějící červenou. 


 A hvězdu z Ikea máme taky. Je to masovka, ale mně se líbí. 


Jak zdobíte svá vánoční okna vy?

10 komentářů:

  1. U nás jsou na parapetu zatím jen světýlka a plechový domeček :-) taky asi někde budu muset sehnat pidi stromky - moc se mi líbí!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nahodou, svetylka jsou stejne nejlepsi:) Hani, stromky jsou v kazdem lese, ale i normalne u cesty. Ale to asi vis sama:)

      Vymazat
  2. Ty domečky vypadají jako dřevěné, jsou super.
    A ten stromeček bych brala taky :-)
    Jarka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky, Jarko. Ty stromecky jsem si delala sama, je ta na ne proklik/odkaz. Jsou jednoduche, i kdyz trochu casu zaberou. Ale ta radost z odvedene prace:) Stromecky jsou nej. Ja take brala inspiraci u ostatnich...

      Vymazat
  3. Máš šťastnú ruku, siahaš po tom čo pekne ukáže.....

    OdpovědětVymazat
  4. Peti, krásná výzdoba. M jsme bohužel ve fázi serepetiček. Anul nakoupila na vánočním jarmarku každou drobnost. Teď je máme rozeseté po bytě:-) Krásný den! Petra z hájenky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petko, kdybys vedela, kolik ja mam doma vanocnich serepeticek - celkem ctyri obrovske bedny. To kdyby videly deti, chtely by vsechno. Tak to pred nimi zatim uspesne schovavam:) S holcickama ty Vanoce musi byt paradni...jine nez jen s klukama:)

      Vymazat
  5. Nádherná výzdoba !
    Krásné adventní dny.
    Petra

    OdpovědětVymazat