pondělí 25. července 2016

Prázdniny na jihu

Na jihu Čech, nutno podotknout. U babity (jak říká náš Boban) a dědy. Asi na třikrát tak velké zahradě, než máme my. Jó, to se to běhalo, jezdilo na kole, koupalo ve velkém bazénu. Zkrátka pohoda jako každý rok. Akorát já si teda moc nedáchla. Naši ještě v tu dobu pořádně neměli dovolenou a taky honit děti kolem óbr baráku sem a tam (ideálně každého na jinou stranu) pro mě není úplně top zábava:) Navíc jsme tam byli kolem červencového úplňku, který byl mimořádně silný a měl šílený vliv (teda já si myslím, že to bylo úplňkem, protože jinak nevím) na spaní kluků. Kluci vždy, když měli jít spát, dělali takové rodeo, až to hezký nebylo. A já byla díky jejich neklidnému spaní během celé noci ráno jako mátoha.
Ale jinak jsme si užívali a kluci zažili věci, které doma běžné nedělají. Jako například:

Pozorovali oblohu, letadla, balóny a ptáky dalekohledem



Každé ráno a večer sbírali slimáky



Bobík si namlel černý rybíz na marmeládu



Chytali rybičky. Tohle je tedy návnada. Ty velké ryby se mi bohužel nepodařilo vyfotit. Než jsem přinesla foťák, "stjejda" je pustil zpátky do vody....




Sbírali posekanou trávu a vozili jí spolu s dědou na takovou "sousedskou" skládku



A pak taky chodili pravidelně navštěvovat želvu a morče. 




A taky se byli oba kluci poprvé ostříhat v kadeřnictví. Dosud jsem je stříhala já nebo babička (větší zkrácení). Chudáci moji okudlaní. Vůbec si na to nemůžu zvyknout, ale na léto je to dobrá věc. Hrozně se jim potila hlava. Už se těším, až jim vlasy na podzim zase dorostou. Mají je tak pěkné. 





 

Bobík si svoje vlásky po ostřihání také sám zametl. Dobře ho ta jeho máma vede:))

 

No a koupačka v sudech samozřejmě také nemohla chybět



Také jsme navštívili Červenou Lhotu a ZOO v Hluboké nad Vltavou, ale to si asi nechám na nějaký samostatný post. Akorát tu jízdu vlakem a autobusem jsme si neprubli. Kluci totiž ještě nejeli. Tak to musíme tyhle prázdniny napravit.
K "babitě" se vrátíme i v srpnu, tak si kluci ještě užijou. 

Už máte dovolené za sebou nebo se teprve chystáte?

4 komentáře:

  1. Pěkně jste si to užili a po ostříhání jsou z kluků velcí páni :-)
    Dovolenou zatím neplánujeme, jen děti u babiček a nejstarší už má za sebou taneční tábor. Pro nás to letos bude na novém domečku hlavně "Malta a Písek". ;-)
    Jarka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuji:) Jojo, Maltu a Pisek take za posledni roky dobre znam. My koupili stary dum, takze predelavame, dodelavame a sypeme do nej jen penize, jak to tak byva:)

      Vymazat
  2. Naprosto perfektní! Přesně takhle si představuju prázdniny pro děti! A doufám, že je tak ještě dlouho budou trávit.
    A klukům to neskutečně sluší, jsou to fešáci :-)

    My už jsme byli na týden pod stanem a na vodě, kluky čeká týden s babičkou a tetou a ještě její kamarádkou a malou holčičkou na chalupě, a do toho určitě ještě stihneme nějaké výlety a možná ještě jednou ten stan, snad.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky:) Taky jsem pro tenhle typ prazdnin. A kluci jsou porad strasne nadseni,tak je toho treba řádně vyuzit:) Vy jste taky dost akcni! My taky jeste planujeme nejake vylety a mozna par dni v horach, jestli to vse zkloubime. Mame jeste plany na upravy zahrady a dvora v ramci manzelovy dovolene, tak uvidim....

      Vymazat