čtvrtek 12. ledna 2017

Knižní: Obrazový atlas světa & Světoví lepíci


Na všech sociálních sítích se to hemží knihou Mapy a my máme Obrazový atlas světa a také Světové lepíky
Atlas jsem kupovala už asi před půl rokem při 50% slevách u Svojtky TADY. Vždy toho beru hodně, když je to tak lákavá nabídka, a pak postupně kluky obdarovávám. 
Atlas je opravdu na dlouho, než projdete všechna okénka. Na první dvoustranně je zobrazena celá zeměkoule a další strany se již zabývají jednotlivými kontinenty. Každý kontinent obsahuje v průměru 15 otevíracích okének, v nichž malí badatelé najdou ty nejzajímavější informace o daném kontinentu a pak také dodatkové větší okénko, kde jsou základní informace: největší stát, největší město, nejdelší řeka, nejvyšší hora, největší suchozemské zvíře. Na poslední straně je kapsa, která obsahuje velkou rozkládací mapu světa a vlajky jednotlivých zemí. Kniha má 15 stran + rozkládací mapu a je vhodná pro děti od 3 let.
Bobík chtěl samozřejmě všude letět letadlem nebo raketou. Zabalit si a jet. Jééé, kéž by to bylo tak jednoduché. Taky bych hned jela. 



První dvojstrana obsahuje vysvětlivky - co je jak v atlasu vyznačeno. Zároveň jsou zde vysvětleny jednotlivé typy krajin (velehory, lesy, savana, tundra aj.)

 









Lepíky jsme dostali od mojí mamky. Bavily kluky moc. Sledovat rozlišnosti jednotlivých národností, kultur. A k tomu jsme hned vytáhli právě atlas, ve kterém jsme si ukazovali odkud který "světový lepík" pochází. K sehnání v neziskové bohulibé organizaci Fond Sidus ZDE.








Na recenze dalších "Svojtkových" leporel se můžete podívat tady a tady. Potom máme ještě Moje úžasné tělo, které je taktéž výborné.

2 komentáře:

  1. Atlas je báječný... taky na něj mám v budoucnu zálusk... se Čmeláčkem taky hodně "svojtkujeme" - tedy alespoň tak, jak to finance dovolí... :D
    Lepíci mě zaujali moc, díky za inspiraci! :)
    Krásný zbytek týdne, Peťka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Okénkové knížky taky hodně můžem:) Lepíci jsou super!

      Vymazat