Na těsto:
250g hladké mouky
60g moučkového cukru
125g másla
1 vejce
špetku soli
Na náplň:
100g kvalitní hořké čokolády
100g másla
3 žloutky
90g cukru
30g kakaa
80g zakysané smetany
2 lžíce mandlového likéru
Mouku prosejte, přidejte moučkový cukr, sůl, nadrobno nakrájené máslo a vejce a vypracujte těsto. To nechte hodinu odležet.Odleželé těsto rozválejte na plát a vyložte jím koláčovou formu o průměru 24cm až po okraje. Dno propíchejte vidličkou a pečte 15min. při 180°C.
Nalámanou čokoládu společně s máslem rozpusťte ve vodní lázni. Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny, vmíchejte kakao, smetanu, likér a rozpuštěnou čokoládu s máslem. Krém rozetřete na korpus a dopečtě asi 30 min. při 160°C.
Vychladlý a zatuhlý koláč posypte kakaem.
Koláč vypadá skvěle, určitě vyzkouším! Inka
OdpovědětVymazatPřidávám se k Ince:-). Eva
OdpovědětVymazat