Primitivní záležitost, ale tak strašně dobrá. U nás je to vždycky tak jednou za rok a strašně se na tu chvíli těším.
Obvykle totiž kupuju ty piďi cuketky, které dávám jako přílohu různě s bramborami nebo jen tak, na česneku a bylinkách, jako ratatouille a nebo také do rizota. Ale jednou za rok od někoho dostanu nebo "vydyndám" tu obrovskou domácí cuketu a udělám tyhle famózní cuketové placičky.
Nic extra, jako sýr nebo houby, do nich nepřidávám. Prostě jen vajíčko na spojení, trochu mouky a česnek a tak jsou pro mě nejlepší.
I když s těma houbama jsou taky fajn:) (Akorát letos jsem teda těhotná, takže se hub trochu vyvarovávám).
Spořádala jsem jich dneska tolik, že jsem to pak už přestala počítat. To mě zase bude v noci pálit žáha:)
Recept je tedy úplně jednoduchý:
500g cukety
3 vejce
6 lžic hladké mouky
1 lžička mletého kmínu
6 storužků česneku
petrželka nebo pažitka
sůl, pepř
Cuketu oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Necháme z ní cca 30min. vykapat přebytečnou vodu a nakonec ji ještě znovu vymačkáme. K cuketě přidáme vejce, mouku, prolisovaný česnek, bylinky a koření a dobře promícháme. Smažíme na oleji.
Já dávku asi trojnásobila, protože cuketa byla obrovská.
Z cukety jsem už vyzkoušela lecos,ale tyhle placky budu muset taky vyzkoušet.Recept vypadá moc dobře.
OdpovědětVymazatJsou takove jemnoucke a vlastne i dietni:) Evco, urcite vyzkousej. K vinu idealni...
VymazatMiluji je!! Doma máme dostatečnou zásobu dvou obrovských cuket, které nejsou z naší zahrady. Rozdíl je v tom, že místo mouky je zahušťujeme ovesnými vločkami. Nepepřím je, protože pepř a ostrá jídla nemůžu a, ani je v lásce nemám:) S houbami by na to byli u nás doma odborníci jiní:))) tzv. houbový maniaci:)) Peti na stejný způsob dělám i zelňáčky (místo cuketky přidám kysané zelí) jsou the best:))Mám je radši, než květákové placky. Měj se krásně! L.
OdpovědětVymazatMnam, zelnacky taky muzu. Navic, kdyz ma zeli cistici ucinky:) S ovesnymi vlockami to taky vyzkousim, to je jeste zdravejsi varianta...Diky za tip.
Vymazat