pondělí 20. dubna 2015

Čokoládové brownies

 
Čokoládové brownies bylo pro mě tento víkend premiéra. To "obyčejné", jen s kakaem, peču docela často. Většinou, když mi má přijít některá z kamarádek na návštěvu. Je to tak akorát pro dva dospěláky a dvě děti na jedno odpoledne.
Když jsem hledala recept na tuto čokoládovou variaci, proklikala jsem jich tisícero a hledala ten správný, originální. Nevěděla jsem, zda ta čokoláda je tam v originále, nebo to je jen variace receptu. V některých receptech je totiž jen čokoláda, v ostatních jen kakao a ve zbytku obojí.  Nakonec jsem šla do té nejsladší verze a udělala ho z čokolády a kakaa zároveň a čekala na výsledek.
Musím upřímně říct, že něco tak sladkého jsem dlouho nejedla. Stačí jeden kousek a jste syti. To naše brownies bude doma tak min. 3 dny (při dvou dospělých a jednom pidi strávníkovi), protože sníst tolik sladkého v jeden den, tak mám vystaráno na měsíc. Čtyřčlenná rodina nebo čokoholici to možná během jednoho až dvou dnů zvládnou. A nebo pro návštěvu to bude taky fajn. To už kromě tohoto nic dalšího sladkého nebudete muset připravovat:)

No a tady je recept:
250 g hořké čokolády (min. 70%)
250 g másla
300g cukru krupice
3 vejce
60 g hladké mouky
1/2 lžičky kypřicího prášku
sůl
60g kakaa
100g sekaných mandlí (lze použít i jiné ořechy)
Nalámanou čokoládu rozpusťte spolu s máslem ve vodní lázni. Tuto směs vyšlehejte s cukrem do pěny. Poté přidejte vajíčka, mouku, kypř. prášek, sůl, kakao a vymíchejte do hladka. Nakonec do směsi přimíchejte nasekané mandle. Pečte při 180°C asi 20-30min. tak, aby navrchu bylo brownies křupavé (mělo krustu, která se může při pečení různě zvlnit), ale vnitřek byl vláčný, nedopečený. Při krájení se krusta svou křehkostí láme.
Pekla jsem ve formě 25 x 33 cm. 
Takže pokud budete chtít udělat opravdu sladkou čokoládovou bombu, tohle je to pravé. 
Jaké brownies doma děláte vy? S čokoládou nebo bez? A nebo úplně jinak?
 

 

4 komentáře:

  1. Hmm, vypadá to fakt nádherně - krásný fotky. Já dělala s čokoládou, ale to mi ještě připomíná, že mám někde mezi fotkama ofocený recept z jedné návštěvy, kde mi brownies moc chutnalo - musím to dohledat :-) Krásný den...

    OdpovědětVymazat
  2. Musím upéct :))) vypadá to moc jedle . Čokynu já můžu , tak nevím na jak dlouho mi to vydrží :))) , Šárka

    OdpovědětVymazat
  3. To vyzera vyborne...sladke ja mozem :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Nejen skvělý recept, ale i skvělé fotky. Přeji krásné (sladké) dny.Věrka

    OdpovědětVymazat